Οι ελεύθεροι χώροι, ο αθλητισμός και το περιβάλλον είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Στο Ίλιον

Η Δημοτική Κίνηση Ιλίου, Αλληλέγγυα Πόλη, διοργανώνει το φεστιβάλ “Αλληλέγγυα Μέρα”, που πραγματοποιείται φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά. H φετινή θεματική της διοργάνωσης «Δικαίωμα στην Πόλη: δημόσιοι χώροι, πράσινο, μαζικός αθλητισμός, πολιτιστική κληρονομιά & δημιουργία» έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις για παραγωγικό προβληματισμό και διάλογο σχετικά με την ποιότητα ζωής στην πόλη. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18.30, στο Parking έναντι του Δημαρχείου Ιλίου, στη συμβολή των οδών Χρυσηίδος, Νέστορος, Πάριδος.
Χορηγός επικοινωνίας: ρ/σ 105,5 – Στο κόκκινο

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
18.30: Εκδήλωση – Συζήτηση
Θέμα: «Δικαίωμα στην Πόλη: δημόσιοι χώροι, πράσινο, μαζικός αθλητισμός, πολιτιστική κληρονομιά & δημιουργία».
Ομιλητές:
Σπύρος Τζόκας – Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας
Τζούλιος Συναδινός – Γενικός Γραμματείας Υπουργείου Αθλητισμού
Τάκης Τσαρμπόπουλος – Εκπρόσωπος Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Α.Τρίτσης
Νατάσα Δουρίδα – Επιμελήτρια του project Communitism
Θα χαιρετίσει ο Κώστας Κάβουρας – Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης.
21.00: Μουσικά δρώμενα
Μουσικοχορευτική παράσταση από τα «Παραδοσιακά Μονοπάτια»
Ρεμπέτικο γλέντι με τους «Μπαγιόκο»

Στα Νότια

Στα πλαίσια του 3ο πολιτικού-πολιτιστικού φεστιβάλ στα νότια το Σάββατο 16/9 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τον αθλητισμό και του ελεύθερους χώρους με ομιλητές τον Διονύση Ελευθεράτο (δημοσιογράφο και συγγραφέα) , το περιοδικό HUMBA και τον Νάσο Μπράτσο (δημοσιογράφο και συγγραφέα).

Το διήμερο που ξεκινάει την Παρασκευή 15/9 διοργανώνουν από κοινού τα αυτοδιοικητικά σχήματα ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη, Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας, Εκτός Πλάνου – αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού – Αργυρούπολης. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η πυξίδα δείχνει τον νότο του αγώνα. Τα νότια προάστια της χλιδής, των προνομιούχων, του νεοπλουτισμού. Μια εικόνα συνδεδεμένη με επαύλεις, πισίνες ακριβά αυτοκίνητα, μαγαζιά στην παραλιακή… μια εικόνα διαστρεβλωμένη που δείχνει μόνο ένα μέρος της πραγματικότητας.

Το άλλο μέρος είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι (έλληνες και μετανάστες) που ζουν και δουλεύουν εδώ, βιώνουν την άγρια εκμετάλλευση, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών. Είναι τα τσακισμένα μεσαία στρώματα που φτωχοποιήθηκαν απότομα και πλέον προσπαθούν να συμμαζέψουν τα χρέη τους. Είναι η νεολαία που ανεξάρτητα από την καταγωγή της αντιμετωπίζει την προοπτική της ανεργία και της εργασιακής επισφάλειας. Ως αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης αυτή τη μεριά της τοπικής κοινωνία θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά».