Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας. Ο Έλληνας γυμναστής κατάφερε να προκριθεί στον αυριανό τελικό των κρίκων κι έτσι η Ελλάδα θα έχει εκεί, μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια, διπλή εκπροσώπηση.

Σύμμαχος του 25χρονου γυμναστή ίσως να αποδειχθεί η εντυπωσιακή… παράδοση των «πρωτάρηδων» Ελλήνων φιναλίστ. Όταν ένας αθλητής της ελληνικής ενόργανης ανδρών μπήκε για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο τέλος έφυγε από τη διοργάνωση με μετάλλιο. Αυτό συνέβη έξι φορές, με ισάριθμους διαφορετικούς γυμναστές. Το 1998 στην Αγία Πετρούπολη ήταν ο Ιωάννης Μελισσανίδης και ο Δημοσθένης Ταμπάκος εκείνοι που συνδύασαν τον πρώτο τελικό με μετάλλιο, το 2002 στην Πάτρα ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης, το 2007 στο Άμστερνταμ ο Λευτέρης Κοσμίδης και το 2011 στο Βερολίνο ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Σε δηλώσεις του ο Κωνσταντινίδης τόνισε: «Την ήθελα πολύ αυτή την πρόκριση. Έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου στον προκριματικό, αλλά αν είχα αποφύγει ένα βήμα στην προσγείωση θα είχα πάρει υψηλότερη βαθμολογία. Θέλω να την αφιερώσω στην οικογένειά μου και στον προπονητή μου, Γιώργο Αγγέλου. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά της Εθνικής για την εξαιρετική εμφάνισή τους. Πιστεύω πως η ελληνική γυμναστική έχει πολύ μέλλον μπροστά της, από πολλά παιδιά, που μπορούν να φέρουν μεγάλες επιτυχίες. Όλοι μας αξίζουμε περισσότερη στήριξη. Τώρα θέλω να πετύχω μία καλύτερη εκτέλεση, που θα μου δώσει την καλύτερη δυνατή θέση».

Από τη δική τους μεριά, οι άλλοι αθλητές που αγωνίστηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό των οργάνων, έδωσαν τη δική τους διάσταση. Ο Αντώνης Τανταλίδης, που μετείχε στον πλάγιο ίππο και στις ασκήσεις εδάφους, είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη μου συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό ανδρών. Δεν είχα σχεδόν καθόλου άγχος, αλλά η απειρία έπαιξε σημαντικό ρόλο μέσα στον αγώνα, αφού ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία για μένα. Στον πλάγιο ίππο έκανα μερικά λαθάκια και γι’ αυτό ήρθε το αντίστοιχο αποτέλεσμα, ενώ στο έδαφος περίμενα μία καλύτερη βαθμολογία από αυτήν που πήρα, επειδή εκτέλεσα πολύ καλά το πρόγραμμά μου».

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, που αγωνίστηκε στο δίζυγο, τόνισε: «Αν και δεν έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την βαθμολογία μου, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εκτέλεση του προγράμματός μου, το οποίο όπως υποστηρίζει και ο προπονητής μου κ. Ράφτης χρειάζεται κάποιες προσαρμογές για να γίνει απόλυτα «δικό μου». Μετά την επιστροφή μας, θα δοκιμάσουμε κάποια καινούργια στοιχεία για να βελτιώσουμε τη ροή του προγράμματος, αλλά και να αυξήσουμε τη δυσκολία του ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Αν και εξαρχής οι πιθανότητές μου για κάτι παραπάνω ήταν χαμηλές, θα ήθελα πολύ να είχα περάσει στον τελικό. Είμαι όμως πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί στους επόμενους αγώνες της χρονιάς, στο Παρίσι και στην Ουγγαρία. Η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή, όχι μόνο όσον αφορά την πρόκριση του Πετρούνια και του Κωνσταντινίδη, αλλά και για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τανταλίδη και του Χατζηευσταθίου. Ο Βλάσης Μάρας έχει αποδείξει πόσο σπουδαίος αθλητής είναι και το πρόγραμμα του, πέρα από την πτώση, ήταν για σεμινάριο ενόργανης».

Και ο Γιώργος Χατζηευσταθίου, που αγωνίστηκε στον πλάγιο ίππο, δήλωσε: «Στόχευα στην προνομιούχο οκτάδα με πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς το πρόγραμμά μου δεν ανταμείφθηκε βαθμολογικά όπως θα περιμέναμε, εξαιτίας κάποιων μικρών λαθών που μου κόστισαν πολύ περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην «αγγίξω» την πρόκριση. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθειά μου αυτή και πεισμώνω ακόμα περισσότερο για τη συνέχεια! Με επιμονή, σκληρή δουλειά και τα μάτια πάντα καρφωμένα στον στόχο, συνεχίζω τη διαδρομή μου στο μαγικό άθλημα της γυμναστικής. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και σε όλους τους συναθλητές μου».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ