Το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 12η Ανάβαση Ομαλού, αγώνας που αποτελεί τον 6ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο αγώνας διοργανώνεται από το σωματείο ΑΛΑ Χανίων σε συνεργασία με τη Start Line, σε διαδρομή μήκους 3.800 μ. επί την επαρχιακής οδού Χανίων – Ομαλού, η οποία θα πραγματοποιηθεί 2 φορές. Η εκκίνηση του αγώνα βρίσκεται στο χωριό Φουρνές, το οποίο απέχει μόλις 15 χλμ. νότια του λιμένα της Σούδας και 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η τοπική λέσχη ΑΛΑ Χανίων δίνει το καλύτερο της εαυτό για να ευχαριστήσει οδηγούς και θεατές στην Ανάβαση Ομαλού, εξασφαλίζοντας στις συμμετοχές εκτός Κρήτης τις παρακάτω παροχές:

– Δωρεάν μεταφορά του αγωνιστικού αυτοκινήτου προς και από Χανιά προσφορά της Λέσχης.

– 50% έκπτωση με τα πλοία της ΑΝΕΚ LINES & Blue Star Ferries από και προς Χανιά, στα αυτοκίνητα, τα φορτηγά Service ή τα αυτοκίνητα συνοδείας, στους μηχανικούς και όλους τους συνοδούς των συμμετεχόντων.

Επίσης υπάρχει πριμ εκκίνησης 30€ για τα Κρητικά πληρώματα εκτός του νομού Χανίων.

Τέλος, για τις ανάγκες του αγώνα, η Α.Λ.Α. Χανίων έχει εξασφαλίσει προνομιακές τιμές σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του νομού Χανίων για τους αγωνιζομένους εκτός του νομού.