Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κεντρική Προβλήτα Ιτέας η Πανηγυρική εκκίνηση του 3ου Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ «Γιώργος Μοσχούς». Τα πληρώματα χειροκροτήθηκαν από τους φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στην παραλιακή πόλη της Φωκίδας και δήλωσαν έτοιμα να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη διάσημη, ακροπολική ειδική «Καρούτες». Την εκδήλωση άνοιξαν χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, προσδίδοντας ευχάριστη νότα στην εκκίνηση. Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις 09.33, όταν το πρώτο αγωνιστικό θα εισέλθει στην ειδική διαδρομή. Ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει στις 08.30, ενώ μεταξύ των σκελών θα απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετακίνηση οχήματος εντός της ειδικής διαδρομής.  Ας δούμε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα:

Θ. Χαλκιάς: Πάμε να κερδίσουμε! Ήρθαμε στις Καρούτες με ένα νοικιασμένο Evo IX και σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είμαστε αισιόδοξοι!

Σ. Λαϊνόπουλος: Καταφέραμε και λύσαμε τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν το τελευταίο διάστημα με το Subaru. Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στον αγώνα και να το ευχαριστηθούμε.

Χ. Καρέλλης: Η ειδική έχει αρκετά γλιστερά κομμάτια και πρέπει να προσέχουμε πολύ. Θα είναι σχολείο για εμένα, καθώς αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στο χώμα και θέλω να εξοικειωθώ ακόμη περισσότερο με αυτό.

Δ. Τζαμπάζης: Μου αρέσει πολύ το χώμα, αν και δεν το περίμενα. Έχω να μάθω πολλά και ανυπομονώ να ριχτώ στη μάχη.

Σ. Θεοχαρόπουλος: Είναι η πρώτη μου συμμετοχή με το νέο αυτό αμάξι. Θέλω να εξοικειωθώ και να προετοιμαστώ κατάλληλα για το Ράλλυ Ακρόπολις.

Κ. Αντωνίου: Σκοπός είναι να προσφέρουμε άπλετο θέαμα στον κόσμο. Δεν κυνηγάμε κάτι συγκεκριμένο. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε!

Ι. Ακράτος: Θέλουμε να δοκιμάσουμε το αυτοκίνητο ενόψει του Ακρόπολις, στο οποίο θα αγωνιστούμε την πρώτη ημέρα. Θα τσεκάρουμε διαφορετικές ρυθμίσεις με σκοπό να βρούμε το κατάλληλο set up.

«El Nak jr»: Κάναμε ορισμένες αλλαγές στο αυτοκίνητο και πρέπει να το βρούμε στον αγώνα. Θα είναι μια καλή πρόβα τζενεράλε ενόψει του εθνικού μας αγώνα.

Η σειρά εκκίνησης