Στην πίστα Le Mans της Γαλλίας διεξάγεται ο 2ος αγώνας του Academy Trophy και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Kart. Ο Γιάννης Λάντζης κάνει τη 2η εμφάνιση του στο θεσμό του Academy Trophy, μετά την πρεμιέρα του Genk και ο Φώτης Σωτηρόπουλος κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στην κατηγορία KZ2. Η παρουσία των δύο Ελλήνων οδηγών το πρώτο διήμερο, φέρνει ανάμικτα συναισθήματα.

Ο Λάντζης, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από το πρώτο κιόλας σκέλος των δοκιμών της Παρασκευής. Όταν δεν είχε πρόβλημα, ήταν ταχύς, αλλά χάνοντας χρόνο δοκιμών, δεν κατάφερε κάτι καλό στα χρονομετρημένα. Στο πρώτο σκέλος ήταν 18ος ανάμεσα στους 19 συμμετέχοντες του group, στο 2ο σκέλος ήταν 13ος, στο 3ο σκέλος δε συμμετείχε και στο 4ος σκέλος βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο ανεβαίνοντας στην 11η θέση. Δυστυχώς, στο δικό του group των χρονομετρημένων ήταν τελευταίος κι έτσι συνολικά κατέλαβε την 46η θέση ανάμεσα στους 48 συμμετέχοντες της κατηγορίας. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο το Σάββατο αφού και στα δύο σκέλη δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων. Στο πρώτο προκριματικό σκέλος ολοκλήρωσε στην 22η θέση ενώ στο 2ο σκέλος, ενώ είχε ήδη δεχθεί ποινή, αποκλείστηκε από τους αγωνοδίκες γιατί δέχθηκε βοήθεια σε σημείο που δεν επιτρεπόταν. Με 2 σκέλη να απομένουν, η υπόθεση πρόκριση στον τελικό φαντάζει αδύνατη για τον νεαρό οδηγό.

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος αντίθετα, όσο προχωρά η διαδικασία βελτιώνεται. Στα ελεύθερα της Παρασκευής δεν εντυπωσίασε, κατακτώντας την 28η και την 24η θέση ανάμεσα σε 31 οδηγούς. Όμως στα χρονομετρημένα, έδειξε σαφή βελτίωση κάνοντας τον 14ο χρόνο στο δικό του group και τον 40ο χρόνο ανάμεσα στους 60 συνολικά συμμετέχοντες στην κατηγορία των εξατάχυτων kart. Συμμετέχοντας σε 4 σκέλη το Σάββατο, ήταν γρήγορος αλλά και σταθερός χωρίς όμως να αποφύγει και το λάθος. Κατέκτησε τη 15η θέση στο 1ο σκέλος, τη 12η θέση στο 2ο σκέλος, τη 10η θέση στο 3ο σκέλος και ενώ ήταν 14ος στο 4ος σκέλος, δέχθηκε ποινή και υποχώρησε στην 21η θέση. Έχοντας ολοκληρώσει τα προκριματικά σκέλη του, θα περιμένει δύο ακόμα σκέλη των άλλων group για να δει αν προκρίνεται στον τελικό.

Φωτό αρχείου