Οι πρώτες δοκιμές των ομάδων του Moto GP ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στην πίστα Sepang στη Μαλαισία. Η τελευταία μέρα ήταν η καλύτερη τόσο από πλευράς καιρικών συνθηκών τόσο και από πλευράς επιδόσεων. Δεν έπεσε σταγόνα βροχής ενώ αντίθετα έπεσαν πολύ οι χρόνοι! Έχοντας δοκιμάσει πολλά πράγματα όλοι οι αναβάτες, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν την τελευταία μέρα. Παραδόξως, οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν τον ταχύτερο χρόνο τους νωρίς το πρωί. Ο Jorge Lorenzo στον 21ο μόλις γύρο από τους 48 που έκανε συνολικά, έκανε έναν άπιαστο χρόνο. Έγινε ο μοναδικός αναβάτης που κατέβηκε από το 1:59 σημειώνοντας νέο, άτυπο όμως, ρεκόρ πίστας με 1:58:830. Πριν κάνει αυτόν το χρόνο, είχε πτώση και μόλις επανήλθε στην πίστα, έκανε νέο ρεκόρ! Δήλωσε πως με την άλλη μοτοσυκλέτα, εννοώντας τη Yamaha, ήταν πιο δυνατός σε κάποια σημεία, αλλά τελικά με τη Ducati είναι γρηγορότερος.

Ο Dani Pedrosa που ήταν ο ταχύτερος της πρώτης μέρας, συμπαθεί γενικά την πίστα της Μαλαισίας και είναι σχεδόν πάντοτε γρήγορος. Σημείωσε τον 2ο ταχύτερο χρόνο του τριημέρου, 179 χιλιοστά αργότερος από τον Lorenzo. Ο Cal Crutchlow έφερε μια ακόμα Honda στις πρώτες θέσεις. Ήταν 3ος ταχύτερος συνολικά, συμπληρώνοντας και πολλούς γύρους. Ο Andrea Dovizioso είχε επίσης πτώση την τελευταία μέρα, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες. Έκανε τον 4ο ταχύτερο χρόνο, 339 χιλιοστά πίσω από τον Lorenzo.

Εντυπωσιακός για μια ακόμα μέρα, ο Jack Miller της Pramac Ducati. Δείχνει να βολεύεται πολύ τη νέα του μοτοσυκλέτα και ήταν και τις τρεις μέρες πολύ γρήγορος. Είχε και αυτός μια πτώση την τελευταία μέρα στην πορεία του για τον 5ο ταχύτερο χρόνο ενώ δήλωσε πως όσο οδηγεί τη μοτοσυκλέτα, τόσο περισσότερο την καταλαβαίνει Εντυπωσιακός και ο Alex Rins με τη Suzuki που έκανε τον 6ο ταχύτερο χρόνο, μόλις 2 χιλιοστά πίσω από τον Miller. Ο Marc Marquez δήλωσε ικανοποιημένος από τη δουλειά που έκανε με την ομάδα στον τομέα του κινητήρα. Έκανε πραγματικά πολλές δοκιμές. Στο τέλος προσπάθησε για έναν καλό χρόνο αλλά περιορίστηκε στην 7η θέση.

Στην ομάδα της Yamaha ενώ στο τέλος της 2ης μέρας υπήρχε αισιοδοξία μετά το 1-2, την τρίτη μέρα αυτή χάθηκε μαζί με αρκετά δέκατα στο χρόνο των αναβατών της. Οι Rossi και Vinales σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αναβατών, δε βελτίωσαν τους χρόνους τους την τελευταία μέρα. Ο Rossi μπορεί να ήταν τελικά η ταχύτερη Yamaha αλλά ήταν 8ος. Μία θέση πίσω, ακολούθησε ο Joahann Zarco. Ο Maverick Vinales, ο ταχύτερος αναβάτης της δεύτερης μέρας, ήταν μόλις 18ος την τελευταία μέρα. Χωρίς να κάνουν δραστικές αλλαγές, με ίδια μοτοσυκλέτα και ίδιες ρυθμίσεις, οι Yamaha ήταν σαφώς αργότερες σε σχέση με τη δεύτερη μέρα των δοκιμών.  Ο Valentino Rossi σε δηλώσεις που ακολούθησαν δεν έκρυψε την ανησυχία του, αλλά και της ομάδας, για το γεγονός αυτό. Το μόνο θετικό ήταν πως με μεταχειρισμένα λάστιχα, οι απώλειες ήταν μικρότερες. Ο Danilo Petrucci συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα των χρόνων για την τελευταία μέρα.

Εξαιρετική η εμφάνιση του rookie Takaaki Nakagami που έκανε τον 14ος χρόνο και ήταν φυσικά ο ταχύτερος rookie. Ο αντίπαλος για τον τίτλο αυτό, Franco Morbidelli, ήταν 17ος με διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου. Δύσκολο τριήμερο πέρασε ο Yonny Hernandez που κλήθηκε τελευταία στιγμή από τη Yamaha Tech3 να αντικαταστήσει τον Thomas Luthi.

Τα αποτελέσματα της 3ης μέρας

Συνδυασμένα αποτελέσματα και των τριών ημερών