Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έληξαν και επίσημα οι συμμετοχές για το Χωμάτινο Rally Sprint Λιβαδειάς 2018 που διοργανώνει η Α.Λ.Φ.ΑΛ το διήμερο 3-4 Μαρτίου. Παρόλα αυτά όμως δόθηκε παράταση συμμετοχών μέχρι και τη Δευτέρα 26/02/2018. Μέχρι την Παρασκευή, , 24 αυτοκίνητα είχαν δηλώσει συμμετοχή για τον αγώνα,από τα οποία τα 6 είναι τετρακίνητα (Subaru,Mitsubishi),6 ιστορικά, 9 δικίνητα και 6 κατηγορίας C6, A5. Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο χώματος καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστορικών αυτοκινήτων. Ο σχεδιασμός του αγώνα, είναι τέτοιος, ώστε να βοηθήσει τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα να πραγματοποιήσουν έναν οικονομικό αγώνα.

H επιστροφή μετά από περίπου 12 χρόνια της χωμάτινης ειδικής Ανάληψη προς Καρακόλιθο είναι γεγονός και οι φανατικοί θεατές του σπορ αναμένεται να πλημμυρίσουν τα βουνά τις περιοχής. Η ειδική θα πραγματοποιηθεί τρείς φορές. Συγκεκριμένα η αφετηρία βρίσκεται 1.3 χλμ από το χωριό Ανάληψη. Η ειδική μήκους 10,1 χλμ ,ξεκινάει με δύο συνεχόμενες φουρκέτες, στη συνέχεια γίνεται πιο γρήγορη και έχει κομμάτια με πολύ τεχνικές στροφές, μέτριας ταχύτητας στροφές για περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα. Μετά σιγά σιγά και μέχρι το τέλος της διαδρομής γίνεται αρκετά γρήγορη με σχετικά φαρδύ κατηφορικό κομμάτι που στο τέλος καταλήγει σε ένα γρήγορο δεξί άλμα μέσα σε δεξιά στροφή. Μόλις τα πληρώματα φτάσουν στο stop της ειδικής, κατευθύνονται στο Service Park του αγώνα που βρίσκεται μετά από 8,4 χλμ στο Café Bar Κούρος όπου εκεί επισκευάζουν, ελέγχουν τα αυτοκίνητα. Από το Service Park, στα 6,2 χλμ βρίσκεται η εκκίνηση του αγώνα.

Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς πανηγυρική εκκίνηση στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να γίνει προβολή και του αγώνα αλλά και τον χορηγών του καθώς και προβολή των αγωνιστικών αυτοκινήτων με τους χορηγούς τους. Η λέσχη προσπαθεί να πετύχει καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία για τη διαμονή των πληρωμάτων.