Η δεύτερη μέρα των δοκιμών του Moto GP ξεκίνησε χαλαρά, όπως και η πρώτη μέρα, αλλά ολοκληρώθηκε με μεγάλη μάχη στους χρόνους. Οι αναβάτες άργησαν και πάλι να μπουν στην πίστα περιμένοντας ώστε οι συνθήκες να μοιάζουν περισσότερο με αυτές του ερχόμενου αγώνα. Στη συνέχεια μια ελαφριά βροχή τους καθυστέρησε ακόμα περισσότερο αλλά ακολούθησε έντονη δράση. Ο Andrea Dovizioso έδειξε από νωρίς την ταχύτητα του ενώ χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα ολοκλήρωσε έγκαιρα όσες δοκιμές είχε προγραμματίσει. Παρότι ο χρόνος του ήταν ταχύτερος από το επίσημο ρεκόρ πίστας, δεν ήταν τελικά ο ταχύτερος της μέρας. Ο Andrea Iannone  στην τελευταία του προσπάθεια, στον 45ο γύρο του, έκανε τον ταχύτερο χρόνο της μέρας αφήνοντας 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Dovizioso δείχνοντας πως η Suzuki είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ενδεικτικό του συναγωνισμού που υπήρχε τη 2η μέρα των δοκιμών στο Qatar, είναι πως μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, βρίσκονται οι 14 πρώτοι αναβάτες. Ο Dovizioso, παρότι συμπλήρωσε μόλις 41 γύρους, δοκίμασε και ρυθμίσεις αγώνα σε σκέλος αρκετών γύρων με το νέο πλαίσιο της Ducati, εντοπίζοντας θετικά αλλά και αρνητικά σημεία.

Ο Marc Marquez ήταν 3ος με διαφορά 167 χιλιοστών από τον Iannone. Ήταν η ταχύτερη Honda δοκιμάζοντας επίσης και ένα νέο fairing που φαίνεται στη φωτογραφία. Είχε μία πτώση την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε θετική αφού έτσι συνέχισε με την άλλη μοτοσυκλέτα που είχε διαφορετικές ρυθμίσεις. Η πολυχρωμία της 1ης μέρας συνεχίστηκε και τη 2η αφού τη Suzuki του Iannone, τη Ducati του Dovizioso και τη Honda του Marquez, ακολούθησε η Yamaha Tech3 του Johann Zarco. Ο Γάλλος ήταν ο 4ος ταχύτερος και το βασικότερο για αυτόν ήταν πως βρήκε λύσεις στο στήσιμο με καινούρια λάστιχα. Ο Alex Rins πιστοποίησε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Suzuki Κάνοντας τον 5ο ταχύτερο χρόνο. Ο Cal Crutchlow ήταν 6ος και η πρώτη εργοστασιακή Yamaha ήταν αυτή του Maverick Vinales στην 7η θέση. Ο Vinales σημείωσε τον ταχύτερο του χρόνο, στον προτελευταίο γύρο του, στον 51ο.

Οι αναβάτες της Pramac Ducati, Danilo Petrucci και Jack Miller ολοκλήρωσαν στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου ενώ και οι δύο είχαν πτώση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa ο οποίος μετά την πτώση που είχε την 1η μέρα, αισθανόταν ελαφρύ πόνο στο χέρι και δεν πίεσε ιδιαίτερα ενώ έκανε μόλις 35 γύρους.

Ο Valentino Rossi ήταν μόλις 11ος με διαφορά σχεδόν 7,5 δέκατα από τον Iannone. Ο Ιταλός δε φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος παρότι αντιμετώπισε πρόβλημα με το εμπρός λάστιχο πιέζοντας για χρόνο, αλλά δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα σε ρυθμό αγώνα. Το ότι δεν κυνήγησε ένα γρήγορο χρόνο φάνηκε από το ότι δεν πίεσε στο τέλος της μέρας, αφού ο ταχύτερος του γύρο ήταν ο 30ος από τους 45 που συμπλήρωσε. Ο Aleix Espargaro έφερε την Aprilia στη 12η θέση και δήλωσε σίγουρος αλλά και ανυπόμονος για την προσομοίωση που είναι προγραμματισμένη για την τελευταία μέρα των δοκιμών. Ο rookie Takaaki Nakagami έκανε τον 13ο ταχύτερο χρόνο έχοντας και αυτός μια πτώση και ο Jorge Lorenzo τον 14ο. Αυτοί ήταν οι 14 αναβάτες που βρέθηκαν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Ο Franco Morbidelli ήταν 19, ο Bautista 20ος συμπληρώνοντας 70 γύρους, τους περισσότερους από όλους. Ο Hafizh Syahrin της Tech3 ήταν 21ος αφήνοντας πίσω του τους Luthi, Simeon και Kallio.

Οι δοκιμές ολοκληρώνονται το Σάββατο 3 Μαρτίου και πριν το τέλος της μέρας, θα γίνει ένα διάλλειμα ώστε η πίστα να βραχεί τεχνητά και οι αναβάτες να τη δοκιμάσουν, υποχρεωτικά όλοι, για μισή ώρα.

Οι χρόνοι της 2ης μέρας