Ο Γιάννης Λάντζης, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CIK-FIA Academy Trophy ξεκίνησε πολύ ικανοποιητικά στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Συμμετείχε και στα 4 σκέλη και η βελτίωση του ήταν συνεχής. Με εξαίρεση το πρώτο σκέλος που ήταν στη βροχή, στα επόμενα τρία ο νεαρός οδηγός έκανε τον 11ο, 9ο και 13ο χρόνο ανάμεσα στους 24 συμμετέχοντες του γκρούπ του. Στο σκέλος που ήταν 11ος η διαφορά του από τον πρώτο του γκρούπ ήταν 0,910 του δευτερολέπτου. Στο επόμενο, μείωσε τη διαφορά του στα 0,725 και ανέβηκε στην 9η θέση. Ενδεικτικό του συναγωνισμού και των διαφορετικών συνθηκών που αντιμετωπίζει σε σχέση με τους Ελληνικούς αγώνες, είναι πως στο 4ο και τελευταίο σκέλος, ενώ η διαφορά του από τον πρώτο μειώθηκε στα 0,473 υποχώρησε στη 13η θέση. Το Σάββατο ξεκίνησε με το warm up των οδηγών πριν τη μάχη των χρονομετρημένων.

Ο Λάντζης, σημείωσε τον 16ο ταχύτερο χρόνο στο γκρουπ του και τον 31ο στη συνολική κατάταξη και των δύο γκρούπ. Ξεκινώντας το 1ο από τα δύο σκέλη του Σαββάτου, πάλεψε να μπει στη δεκάδα και τελικά τερμάτισε 12ος. Στο 2ο σκέλος, είχε ατύχημα αμέσως μετά την εκκίνηση, κάτι που τον έθεσε εκτός αγώνα. Ο οδηγός που τον χτύπησε δέχθηκε ποινή, κάτι όμως που δε δίνει στον Λάντζη τη χαμένη ευκαιρία. Απομένει ένα 3ο και τελευταίο σκέλος για να αναδειχθούν οι 34 οδηγοί που θα συμμετέχουν στον τελικό. Αφού πλέον δεν υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία, το γνωστό στους καρτίστες repechage που έδινε τη δυνατότητα στους μη προκριθέντες να διεκδικήσουν την είσοδο τους στον τελικό έπειτα από ένα μεταξύ τους σκέλος, ο Λάντζης θα πρέπει να μπει στη δεκάδα του τελευταίου σκέλους για να περιμένει ανάλογα με τα αποτελέσματα των υπολοίπων, να δει αν θα συμμετέχει στον τελικό του 1ου από τους 3 αγώνες του φετινού CIK-FIA Academy Trophy.

Για να μην αναρωτιέστε, η ΟΜΑΕ, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τη συμμετοχή του Λάντζη στο CIK-FIA Academy Trophy κάνοντας πράξη τη δήλωση του προέδρου της πως δεν αναγνωρίζει τη συμμετοχή αυτή…