Με νέα ταυτότητα, με την προσθήκη και τρίτης μέρας και με σημαντικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, ο ελληνικός αγώνας και 3ος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου 2018.

Είναι ο τρίτος χρόνος μετά την επιστροφή του αγώνα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην πόλη της Λαμίας, σε ορισμένα από τα κλασσικά «ακροπολικά» χώματα, ενώ φέτος θα υπάρξουν και δύο ακόμα μεγάλες αναβιώσεις: της εκκίνησης κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, και της Υπερειδικής Διαδρομής στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου. Μετά την τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουνίου, το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί (στις 15:26) η Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και το απόγευμα (17:29) η Ειδική σε μια κλασσική και άκρως δημοφιλή διαδρομή, στο πεδίο βολής της Θήβας.

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 2 Ιουνίου, περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες) Νέα Άμφισσα, Δροσοχώρι, Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα και η τρίτη μέρα άλλες δύο επαναλαμβανόμενες, τη Γραμμένη και τη Δίβρη. Ο τερματισμός του αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 το ίδιο απόγευμα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.
Καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 μπαίνει στην τελική του ευθεία, κεντρικό μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είναι να διασφαλίσει ότι ο ελληνικός αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα είναι αντάξιος της ιστορίας του και, κυρίως, της προοπτικής του.

Οι συμμετοχές του αγώνα για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα

Οι συμμετοχές για το Ελληνικό Πρωτάθλημα και το Πρωτάθλημα Ιστορικών

Προσβάσεις ειδικών διαδρομών για τους θεατές:

Παρασκευή 1/6/2018
ΕΔ 1 Υπερειδική Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου
ΕΔ 2 Θήβα

Σάββατο 2/6/2018
ΕΔ 3/6 EKO Νέα Άμφισσα
ΕΔ 4/7 Δροσοχώρι
ΕΔ 5/8 Παλαιοχώρι – Μενδενίτσα

Κυριακή 3/6/2018
ΕΔ 9/11 ΕΚΟ Γραμμένη
ΕΔ 10/12 Δίβρη