Ο Marc Marquez πήρε μια από τις πιο έξυπνες νίκες της καριέρας του, στον 13ο αγώνα του Moto Gp στο Misano. Με το πράσινο φως της εκκίνησης ο Jorge Lorenzo έκανε μια ακόμα εκπληκτική εκκίνηση και από την 5η θέση βρέθηκε στην κορυφή. Πίσω του οι Marquez και Dovizioso πλασαρίστηκαν καλά ενώ ο Vinales που ξεκίνησε από την pole position έπεσε στην 4η θέση. Ο Danilo Petrucci ξεκίνησε από την 8η θέση και στον πρώτο γύρο υποχώρησε στην 11η, θυμηθείτε το αυτό! Όσο περνούσαν οι γύροι οι Marquez και Dovizioso παρέμεναν θεατές στον εκπληκτικό αγώνα του Lorenzo που άνοιγε συνεχώς τη διαφορά του. Κάνοντας για δύο συνεχόμενους γύρους τον ταχύτερο χρόνο, ήρθε η πτώση για τον Lorenzo.

Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, ο Petrucci από την 11η θέση είχε ανέβει στη 2η κάνοντας συνεχόμενα και εύκολα προσπεράσματα. Έτσι, μετά την πτώση του Lorenzo ανέλαβε αυτός να οδηγήσει τον αγώνα και το έκανε με επιτυχία για πολλούς γύρους. Πίσω του, ο Dovizioso δεν έδειχνε να έχει αυτοπεποίθηση και δυσκολευόταν να ακολουθήσει το ρυθμό. Αντίθετα ο Marquez βελτιωνόταν όσο περνούσε η ώρα. Αφού γλίτωσε δύο φορές από πτώση (είχε μία πτώση στο warm up) και βλέποντας πως ο Dovizioso δε μπορούσε να τον απειλήσει, αποφάσισε να κάτσει πίσω από τον Petrucci. Ο Ιταλός της Pramac Ducati είχε τη στιγμή του στους τελευταίους γύρους και αφού απέφυγε την πτώση μείωσε λίγο και το ρυθμό του. Προσπαθώντας να κρατήσει πίσω του τον Marquez, έκλεινε τις γραμμές του ώστε να μην τον περάσει στα φρένα ο Ισπανός αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Marquez να έχει καλύτερη έξοδο από τις στροφές. Έτσι, ο Marquez επιτέθηκε στη μεγάλη ευθεία της πίστας που στον τελευταίο γύρο. Σε ένα σημείο που θεωρητικά η Ducati έχει πλεονέκτημα, ο Marquez πέρασε τον Petrucci κι έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση μόλις για ένα γύρο. Ήταν όμως ο τελευταίος γύρος και ο Marquez πανηγύρισε την 4η νίκη του για φέτος. Ο Petrucci ισοφάρισε τον καλύτερο τερματισμό του με τη 2η θέση που κατέκτησε και ο Dovizioso συμπλήρωσε το βάθρο.

Δύο Ιταλοί λοιπόν στο βάθρο του Misano και ήταν η πρώτη φορά και για τους δύο που ανέβηκαν στο βάθρο του συγκεκριμένου αγώνα. Με τα αποτελέσματα αυτά οι Marquez και Dovizioso ισοβαθμούν στην κορυφή με 199 βαθμούς. Έχοντας και οι δύο από 4 νίκες, επικεφαλής είναι ο Marquez που έχει περισσότερες δεύτερες θέσεις. Ο Maverick Vinales τερμάτισε 4ος και γλίτωσε τα χειρότερα αφού σε πολλές φάσεις του αγώνα ήταν αργότερος από πολλούς αναβάτες που όμως είχαν πτώσεις.

Εκπληκτικός ο Michele Pirro, ο δοκιμαστής της Ducati, που τερμάτισε 5ος. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Miller, Redding, Rins, Folger και Smith. Ο Cal Crutchlow ενώ βρισκόταν σε ρυθμό βάθρου, είχε πτώση και τερμάτισε τελικά 13ος, μπροστά από τον Pedrosa που δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και τον Zarco που τερμάτισε σπρώχνοντας τη μοτοσυκλέτα του. Πτώσεις είχαν οι Baz (δύο πτώσεις) και Abraham οι οποίοι συνέχισαν και τερμάτισαν. Από πτώση εγκατέλειψαν οι Rabat, Lowes, Aleix Espargaro, Barbera και Lorenzo ενώ ο Iannone δεν έπεσε αλλά εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη!

Επόμενος αγώνας, στην Aragon, της Ισπανίας. Εκεί θα προσπαθήσει να επιστρέψει ο Valentino Rossi που ήταν για μια ακόμα φορά άτυχος πριν από αγώνα της πατρίδας αφού τραυματίστηκε σε προπόνηση.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Η βαθμολογία μετά το Misano