Για μια ακόμα χρονιά ξεκινά το Academy Trophy, ο κορυφαίος θεσμός σε Παγκόσμιο επίπεδο για την ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω των αγώνων kart. Η CIK-FIA μαζί με την Parolin Racing Kart τα πρώτα χρόνια και το OTK Group στη συνέχεια, διοργανώνει το απόλυτα ενιαίο πρωτάθλημα για οδηγούς της κατηγορίας Junior. Οι 49 οδηγοί που θα συμμετέχουν και εκπροσωπούν 39 χώρες, θα παραλάβουν ολόιδια kart έπειτα από κλήρωση και έχοντας περιορισμό και στον αριθμό των ελαστικών, θα προσπαθήσουν να πρωταγωνιστήσουν ξέροντας πως οι οδηγοί που διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χαράζουν ήδη τη δική τους πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Ελλάδα, από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής του κορυφαίου αυτού θεσμού, στέλνει εκπροσώπους, παλαιότερα δύο οδηγούς, αλλά φέτος, λόγω κάποιων ατυχών χειρισμών και επιλογών του παρελθόντος, στέλνει μόνο έναν. Δυστυχώς, ακόμα σε αυτό το σημείο υπήρχαν διαφωνίες για το ποιος οδηγός θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.
Ο Γιάννης Λάντζης τελικά, είναι ο οδηγός που βρίσκεται ήδη στο Genk του Βελγίου για την πρεμιέρα του θεσμού αλλά η ΟΜΑΕ που ήθελε να στείλει άλλον οδηγό, δε στέκεται καθώς φαίνεται στο ύψος των περιστάσεων. Παρότι ειδικά φέτος, η ενημέρωση από την ΟΜΑΕ για τους αγώνες kart είναι υποδειγματική, για τη συμμετοχή του Λάντζη στο Academy Trophy δεν υπήρχε η παραμικρή ενημέρωση. Δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση αφού για τη μη αναγνώριση της συμμετοχής του Λάντζη στο θεσμό, είχε προϊδεάσει τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kart.

Ο νεαρός οδηγός, μπορεί να μην έχει τη στήριξη και την αναγνώριση της ΟΜΑΕ, έχει όμως τις ευχές του συνόλου των εμπλεκομένων στους αγώνες kart της χώρας μας σε ένα δύσκολο εγχείρημα. Η όποια επιτυχία του μόνο καλό θα κάνει στο χώρο του kart.

Οι συμμετοχές του CIK-FIA Academy Trophy