Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιταλικού site FormulaPassion, ο Νικόλας Τομπάζης επιστρέφει στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή τη φορά όχι σε κάποια ομάδα της F1, αλλά σε θέση κλειδί στο τεχνικό τμήμα της FIA, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η καριέρα του Τομπάζη στη Formula 1 ξεκίνησε το 1993 στην ομάδα της Benetton μαζί με τον Ross Brawn ο οποίος στη συνέχεια, το 1997 τον πήρε μαζί του στη Ferrari.

Εκεί, συνέβαλλε καθοριστικά μαζί με τον Rory Byrne στην κατάκτηση του τίτλου το 2000 κι έτσι η ομάδα από το Maranello πανηγύρισε και πάλι πρωτάθλημα μετά από 21 χρόνια. Στο τέλος του 2003 αφήνει τη Ferrari για να πάει στη McLaren. Εκεί ηγήθηκε του σχεδιασμού της MP4-20 η οποία έχασε τον τίτλο λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας.

Το 2006 επέστρεψε στη Ferrari, ως επικεφαλής στο τμήμα σχεδιασμού μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου του 2014 όταν έλαβε τέλος η συνεργασία του λόγω των προβλημάτων της F14T. Επόμενος σταθμός, η ομάδα της Manor. Εκεί ηγήθηκε του τμήματος σχεδιασμού μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016, όταν η ομάδα επίσημα πτώχευσε και αποσύρθηκε από τη Formula 1.

Το 2018 και μετά την αποχώρηση του Πολωνού Marcin Budkowski που πήγε στη Renault, η FIA αποφάσισε να δώσει αυτή τη νευραλγική θέση στον καταξιωμένο Έλληνα, Νικόλα Τομπάζη.