Το Ράλλυ Αλμυρού 2017, αποτέλεσε τον 2ο φετινό αγώνα του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος και διοργανώθηκε από τον Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.). Ο αγώνας συγκέντρωσε 33 συμμετοχές και πραγματοποιήθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, η Κεντρική Πλατεία Αγίων Θεοδώρων ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων για τα πληρώματα και τους θεατές. Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, οι συμμετέχοντες προσπάθησαν για το καλύτερο σε δύο Ειδικές Διαδρομές (Άγιοι Θεόδωροι μήκους 12,65 χιλιομέτρων και Νηές μήκους 6,08 χιλιομέτρων) οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 3 φορές, την Κυριακή 18 Ιουνίου, με θέα στη θάλασσα του Αλμυρού, διαμορφώνοντας έναν αγώνα συνολικού μήκους 56,19 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Οι Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης (Honda Civic Type-R, C3-A7) έφτασαν με άνεση στη νίκη, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο σε 5 διαδρομές και επικρατώντας παράλληλα στην Κατηγορία F2 των δικίνητων αυτοκινήτων, αλλά και στην C3. Στη 2η θέση της κατάταξης, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Ανδρέας Μαργαρώνης-Μιχάλης Αφαλωνιάτης (Citroen Saxo VTS, C5-A6) οι οποίοι κατέκτησαν τη νίκη στην Κατηγορία C5 ενώ παράλληλα ήταν δεύτεροι στην F2, έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε μία διαδρομή. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ανέβηκαν οι Ποσειδών Γορίτσας-Απόστολος Σπύρου (Mitsubishi Lancer EVO X, C2-N4) οι οποίοι βρέθηκαν στη μάχη για τη δεύτερη θέση έως την τελευταία ειδική διαδρομή.

Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Γεροδήμος-Σωτήρης Γρηγορίου (Opel Astra H OPC, C2-A8), ενώ μια θέση πιο πίσω βρέθηκαν οι Μαρίνος Μπενούκας-Χρήστος Μουρκάκης (Peugeot 106 S16, C6-N2) οι οποίοι κατέκτησαν τη νίκη στην Κατηγορία C6 και ανέβηκαν ως τρίτοι, στο βάθρο της F2. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν οι Κρητικοί Ανδρέας Περάκης-Κώστας Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206 XS, C4-E10).

Το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς ο επόμενος αγώνας του θεσμού είναι το 23ο Ηπειρωτικό Ράλλυ που έχει προγραμματιστεί για τις 8-9 Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Φωτο: Marian Komnou