Η 12η μέρα του Rally Dakar περιλάμβανε 793 συνολικά χιλιόμετρα, με τα 375 από αυτά να αποτελούν την ειδική διαδρομή. Οι οδηγοί της X-Raid Mini, Orlando Terranova και Mikko Hirvonen ξεκίνησαν δυνατά την ειδική αλλά σύντομα ο οδηγός της Toyota, Ten Brinke, πέρασε στην κορυφή. Όμως η μάχη των Al Attiyah και Peterhansel, ανάγκασαν τον Ten Brinke να υποχωρήσει. Ο Peterhansel προσπαθεί να πλησιάσει τον Sainz στην 1η θέση, ο Al Attiyah προσπαθεί να φτάσει τον Peterhansel για τη 2η θέση κι έτσι οι χρόνοι τους ήταν πολύ καλοί.

Νικητής στη μεγαλύτερη ειδική αναδείχθηκε ο Al Attiyah παίρνοντας την 3η του νίκη στο φετινό αγώνα. Ο Peterhansel ακολούθησε στη 2η θέση, δύο λεπτά πίσω από τον νικητή. Την τριάδα συμπλήρωσε ο De Villiers ενώ ο Carlos Sainz, ακολουθώντας τακτική ασφαλείας τις τελευταίες μέρες, περιορίστηκε στην 9η θέση, με διαφορά 18 λεπτών από τον Al Attiyhah.

Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Carlos Sainz με διαφορά 44,5 λεπτών από τον Stephane Peterhansel και όλα δείχνουν πως η Peugeot θα πανηγυρίσει το 1-2 στο τελευταίο της Dakar. Την πεντάδα συμπληρώνουν τρία Toyota, αυτά των Al Attiyah, Ten Brinke και De Villiers με διαφορές που είναι δυνατό να ανατραπούν, αν η ομάδα φυσικά επιτρέψει στα πληρώματα της να δώσουν τη μάχη για την 3η θέση.

Η 12η ειδική ακυρώθηκε για τις μοτοσυκλέτες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ο Matthias Walkner με KTM προηγείται στην κατάταξη με διαφορά 32 λεπτών από τον Kevin Benavides με Honda και ο Toby Price, επίσης με KTM,  ακολουθεί στην 3η θέση, 7 λεπτά πίσω από τον Benavides.

Η 13η και προτελευταία ειδική του αγώνα, έχεις μήκος 424 χιλιόμετρα ενώ 483 χιλιόμετρα αποτελούν την απλή διαδρομή πριν, και μετά την ειδική. Στο τέλος της, οι συμμετέχοντες θα έχουν βρεθεί στην πόλη Cordoba, η οποία θα φιλοξενήσει και την τελευταία ειδική του αγώνα.