Οι ομάδες του Moto GP ετοιμάζονται για τις τρίτες και τελευταίες δοκιμές πριν την έναρξη των αγώνων για το 2018. Μετά τις δοκιμές στη Μαλαισία και τη νέα πίστα του ημερολογίου, στην Ταϊλάνδη, ήρθε η ώρα του Qatar. Μόλις δύο εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς που θα φιλοξενηθεί στο Qatar, οι ομάδες θα βρεθούν εκεί για 3 μέρες δοκιμών. Εκεί, θα πρέπει να κάνουν τις τελικές τους επιλογές σε επίπεδο εξοπλισμού ή ρυθμίσεων, για όσους έχουν καταλήξει σε πλαίσια ή κινητήρες.

Στις μέχρι τώρα δοκιμές η ομάδα της Honda δείχνει να είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Τόσο ο Marquez όσο και ο Pedrosa αλλά και ο Crutchlow κινήθηκαν ψηλά στην κατάταξη των χρόνων και χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα συμπλήρωσαν πολλά χιλιόμετρα δοκιμών. Οι αναβάτες δήλωσαν ικανοποιημένοι, η ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα και όλα δείχνουν πως στη Honda θα ασχοληθούν με μικρορυθμίσεις και τελικές επιλογές σε επίπεδο αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Στη Ducati, τα πράγματα δε δείχνουν τόσο ξεκάθαρα. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Jorge Lorenzo στη Μαλαισία έκανε τον ταχύτερο χρόνο που έχει επιτευχθεί εκεί με μοτοσυκλέτα. Στην Ταϊλάνδη όμως δυσκολεύτηκε πολύ. Ο Dovizioso, έδειξε ικανοποιημένος και δεν κυνήγησε ιδιαίτερα γρήγορους χρόνους, δείχνοντας σιγουριά και εμπιστοσύνη στη νέα Ducati. Τα στατιστικά είναι υπέρ τους στη συγκεκριμένη πίστα και αναμένεται να κάνουν καλούς χρόνους και οι δύο αφού λογικά θα δοκιμάσουν ρυθμίσεις για τον αγώνα.

Στη Yamaha επικρατεί προβληματισμός. Στη Μαλαισία έδειξαν να είναι σε καλό δρόμο, στη νέα πίστα όμως της Ταϊλάνδης, δυσκολεύτηκαν πολύ. Προβληματίζονται για βασικές επιλογές, όχι για μικρορυθμίσεις και φαίνεται να υπάρχει επίσης πρόβλημα καθώς οι αναβάτες της δε συμφωνούν σε βασικές επιλογές. Όχι μόνο οι Rossi και Vinales αλλά και ο Zarco. Θα έχουν αρκετή δουλειά στις δοκιμές του Qatar αφού η Yamaha υστερεί σημαντικά σε κράτημα, φθορά ελαστικών και διαχείριση των ηλεκτρονικών. Ο Johann Zarco πάντως, τουλάχιστον στις δοκιμές, έδειξε να είναι ο πιο ικανοποιημένος ακόμα και στην Ταϊλάνδη. Ο Hafizh Syahrin είναι ο νέος teammate του Zarco στην Tech3, έχοντας κάνει πολύ καλή εντύπωση στις δοκιμές της Ταϊλάνδης.

Η Suzuki έκανε καλές δοκιμές φέροντας νέα εξαρτήματα στην Ταϊλάνδη. Τα αποτελέσματα τους ήταν καλά παρά τις πτώσεις που είχαν αρχικά και οι δύο αναβάτες. Ο Alex Rins έχει επανέλθει πλήρως από τους περσινούς τραυματισμούς ενώ ο Andrea Iannone ξεκίνησε επίσης καλά. Οι στόχοι της Suzuki είναι για πεντάδα στον αγώνα, κάτι που δε θεωρείται απίθανο, με τον Iannone να αποδίδει συνήθως καλά στον αγώνα.

Η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση των δοκιμών, ανήκει στον Jack Miller. Ο Αυστραλός, αναβάτης Ducati Pramac πλέον, έδειξε να προσαρμόζεται αμέσως στη νέα του ομάδα και τη μοτοσυκλέτα και ήταν σταθερά ανάμεσα στους ταχύτερους. Ένιωσε άνετα από την πρώτη στιγμή και όπως δήλωσε ο ίδιος, κάθε φορά που ανεβαίνει στη Ducati αισθάνεται ακόμα καλύτερα. Ο teammate του, Danilo Petrucci, στην τελευταία του χρονιά στην ομάδα, θέλει σίγουρα να ετοιμάσει όλες τις λεπτομέρειες στις δοκιμές ώστε να διεκδικήσει το βάθρο στον αγώνα.

Η ομάδα της KTM εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη στις μέχρι τώρα δοκιμές. Στην Ταιλάνδη οδήγησαν οι Bradley Smith και Mika Kallio όμως στο Qatar επιστρέφει ο τραυματίας Pol Espargaro. Με τις λύσεις που δοκίμασε πάντως η KTM είναι πιθανό να «δείχνει» πιο εργοστασιακή στην κατάταξη.

Στη μάχη των νεοφερμένων στην κατηγορία, έχει ξεχωρίσει ο Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) που ήταν σταθερά ταχύτερος σε Μαλαισία και Ταϊλάνδη. Όμως ο πρωταθλητής της Moto 2, Franco Morbidelli, δεν ήταν μακριά του. Αναμένεται μάχη λοιπόν τον τίτλο του rookie της χρονιάς.

Οι δοκιμές στο Qatar θα διαρκέσουν τρεις μέρες, από την Πέμπτη 1 Μαρτίου έως και το Σάββατο 3 Μαρτίου είναι πιθανό να γίνουν δοκιμές και σε τεχνητά βρεγμένη πίστα.