Μία ημέρα, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός γλύκανε την πίκρα των φιλάθλων του με ένα δώρο: Την επέκταση της συνεργασίας με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ μέχρι το 2020.

Ο μοναδικός μη Έλληνας παίκτης που παρέμεινε στην ομάδα του Πειραιά το καλοκαίρι από το ρόστερ της περυσινής σεζόν εξαργύρωσε την αγωνιστική άνοδό του με αύξηση αποδοχών και διετή επέκταση συμβολαίου (έληγε το καλοκαίρι του 2018). Μία κίνηση ιδιαίτερα έξυπνη από πλευράς διοίκησης, καθώς οι Σαν Αντόνιο Σπερς έχουν τα δικαιώματά του (Νο26 στο ντραφτ του 2015) και εφόσον αποφάσιζαν να τον εντάξουν στην ομάδα τους το καλοκαίρι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα είχαν λαμβάνειν. Στο νέο συμβόλαιο με τον Σέρβο σέντερ διατηρήθηκε το buy out σε περίπτωση που ο αθλητής επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπερ σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα βάλει –σε αυτή την περίπτωση- λεφτά στο ταμείο του!

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ για την εξέλιξη αυτή με τον Ολυμπιακό: «Νιώθω πολύ χαρούμενος με την υπογραφή του νέου μου συμβολαίου. Νιώθω μεγάλη τιμή. Τώρα θα πρέπει να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά για να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να δικαιώσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».

Ο 22χρονος σήμερα Νίκολα Μιλουτίνοβ έπιασε… λιμάνι το 2015, μετά από θητεία σε Χέμοφαρμ (2011-12) και Παρτιζάν (2012-15). Δούλεψε σκληρά στον Ολυμπιακό, αποδέχτηκε τον μικρό χρόνο συμμετοχής την πρώτη σεζόν του στους «ερυθρόλευκους» χωρίς γκρίνια και παρουσίασε θεαματική βελτίωση, προσφέροντας πολλά την περυσινή σεζόν στην ομάδα του. Τα δύο αυτά χρόνια, οι Σπερς έστελναν σε συχνή βάση ανθρώπους τους στο ΣΕΦ για να δουν την εξέλιξή του και παραμένουν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μιλουτίνοβ αποτελεί έναν παίκτη με προοπτική να κάνει το μεγάλο βήμα και να αγωνιστεί μία ημέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

 

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΑΕ Ολυμπιακός