Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί μια λύση μεταξύ των «πρασίνων» και της Εuroleague για το πρόβλημα που ανέκυψε με το 12μηνο αποκλεισμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, εξέφρασε ο πρόεδρος της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις», είπε αρχικά ο Μπερτομέου και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Η Euroleague έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την Euroleague. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοια ασεβή συμπεριφορά. Δεν ανεχόμαστε την ασέβεια απέναντι σε φιλάθλους, προπονητές, παίκτες και παράγοντες. Αν μια ομάδα θέλει να παραμείνει εδώ, θα πρέπει να το κάνει σε ένα αθλητικά φιλικό περιβάλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Ο σύλλογος έχει πολλά τρόπαια και επιτυχίες.

Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου. Ελπίζω, ωστόσο, πως οι σχέσεις μας σύντομα θα δουν καλύτερες μέρες. Όμως, επαναλαμβάνω, πως κάθε πλευρά οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες, ένας από τους οποίους είναι αυτός του αλληλοσεβασμού. Αν όχι, οι σύλλογοι αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην Euroleague».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην παραστεί στο ΟΑΚΑ, κατά τη σημερινή «μάχη» της ομάδας του με την Μπασκόνια (8/2, 21:15) για να μη δώσει λαβή στην Euroleague για νέα ποινή.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ