Η Εθνική Γυναικών δίνει αύριο στο Κουρσκ την τελευταία «μάχη» της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία (18:00) και με νίκη θα πανηγυρίσει την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης ως πρώτη του 6ου ομίλου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις έξι καλύτερες δεύτερες ομάδες των εννέα ομίλων των προκριματικών. Οι πιθανότητες πρόκρισης, πάντως, είναι πολλές, δεδομένου ότι η Εθνική έχει καλό συντελεστή.

«Εμείς θα κατεβούμε στον αγώνα χωρίς να κοιτάμε τα άλλα αποτελέσματα με στόχο τη νίκη και αυτό έχω πει και στις αθλήτριες μου», τόνισε ενόψει του αυριανού αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς, για να προσθέσει: «Έχουμε δουλέψει για τον συγκεκριμένο αγώνα, πάμε για το καλύτερο δυνατό και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σωτηρίου δήλωσε: «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ και πολύ καλή ομάδα. Μπορούμε να την κοντράρουμε και το δείξαμε στη Χαλκίδα, όπου είχαμε μια πολύ καλή παρουσία και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις απέναντι σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να έχεις συγκέντρωση και να υπάρχει αφοσίωση από την πλευρά μας στην άμυνα, όπου είναι η βάση μας, ώστε να έχουμε καλύτερες επιθέσεις και καλάθια από αιφνιδιασμούς, όπου στατιστικά υπερτερούμε. Πρέπει να βοηθήσουμε όλες στην ομάδα στα ριμπάουντ, γιατί έχουμε διαφορά στα ύψη. Πάμε για τη νίκη. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία των συν και πλην και των σεναρίων. Εγώ και όλες οι παίκτριες της ομάδας ξέρουμε ότι μπαίνουμε στο παρκέ για τη νίκη και με αυτή τη λογική θα μπούμε στον αγώνα».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ACTIONIMAGES-EUROKINISSI