Τέλος στον ποδοσφαιρικό αποκλεισμό του Ιράκ αποφάσισε να βάλει η FIFA. Μετά το 1990 η πολύπαθη χώρα του Κόλπου δεν μπορούσε να φιλοξενήσει διεθνή παιχνίδια, με απόφαση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, για λόγους ασφαλείας, με τα τόσα κακά που της έτυχαν από τις ξένες παρεμβάσεις.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανακοίνωσε, μετά από συνεδρίαση της συνομοσπονδίας στην Κολομβία, πως δόθηκε η άδεια σε τρεις πόλεις του Ιράκ (Βασόρα, Κερμπάλα και Ερμπίλ) να φιλοξενούν διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της ομοσπονδίας να δοθεί η σχετική άδεια και στην πρωτεύουσα, Βαγδάτη, υποσχόμενος πως στο άμεσο μέλλον θα επανεξεταστεί το αίτημα.

Η αρχή θα γίνει με το διεθνές φιλικό τουρνουά, που θα διεξαχθεί στις 21 του μηνός στη Βασόρα με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων του Ιράκ, του Κατάρ και της Συρίας. Επίσης ο Ινφαντίνο πως μέσα στο καλοκαίρι θα εξεταστεί και το αίτημα του Ιράκ για την επανέναρξη του εθνικού πρωταθλήματος, που κι αυτό έχει διακοπεί, εδώ και πολλά χρόνια, για λόγους ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ