Ο Ηλίας Χατζής παρατηρητής διαιτησίας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Μαλισιώβα την «Πρώτη Σελίδα» μιλώντας για τη διαιτησία της αγωνιστικής.

Όλα όσα είπε:

Είναι σωστή η απόφαση του διαιτητή, στην φάση του τερματοφύλακα του Πλατανιά Σωτηρίου και του Ιντέγε, στο παιχνίδι Ολυμπιακού – Πλατανιά;

 «Εγώ θα πω ακριβώς τι λέει ο κανονισμός, και απορώ γιατί γίνεται τόση φασαρία για αυτή τη φάση. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όταν ο τερματοφύλακας είναι στην διαδικασία απελευθέρωσης της μπάλας από το χέρι, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά σε οποιονδήποτε να τον εμποδίσει. Είναι ο κανόνας 12, παράγραφο 3, το εδάφιο 2-3. Είναι έμμεσο σε βάρος του αντίπαλου ποδοσφαιριστή.»

 Η διαιτησία στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Α.Ε.Κ; 

 «Ήταν μία καθαρή διαιτησία, ο Κομίνης ήταν καλός, δεν είχε κάτι επιλήψιμο. Ο διαιτητής ήταν αλάνθαστος. Ο καλύτερος διαιτητής είναι αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη.»

 Ο Καλύβας είναι το πρόσωπο που χρειαζόταν η επιτροπή διαιτησίας;

 «Δεν θα μιλήσω για τον Κουκουλάκη και τον Τριτσώνη, είναι αρχιδιαιτητές. Τοποθετήθηκαν στην επιτροπή διαιτησίας αφού καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός και καταστρατηγήθηκαν τα πάντα. Ο Μπίκας σαν επικεφαλής της διαιτησίας του έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» για να εφαρμόζει τα πάντα. Και αυτό προσπάθησε να κάνει ο άνθρωπος. Ήταν μεγάλη τιμή για τον Καλύβα, όταν τον επέλεξε ο Μπίκας. Μετά τις απειλές και τον εκφοβισμό που επιχειρήθηκε στον Τσαχιλίδη, παραιτήθηκε τόσο αυτός που ήταν πρόεδρος, όσο και οι άλλοι δύο Τσαχιλίδης και Καλύβας. Μετά από προτροπές και μετά από πιέσεις επανήλθαν για να πάει καλά η διαιτησία ή όπως θέλετε να το πείτε. Τότε το σπίτι του Μπίκα έγινε παρανάλωμα του πυρός και παραιτήθηκαν οριστικά τότε όπως είπε ο Καλύβας. Τώρα, με την επανατοποθέτηση του Καλύβα μου φαίνεται σαν να μην είχε παραιτηθεί ποτέ.»

 Πιστεύετε ότι μπορεί να εργαζόταν χωρίς να φαίνεται στην επιτροπή διαιτησίας;

 «Ναι, ακριβώς. Αυτό λένε οι άνθρωποι στο χώρο διαιτησόιας, λεπτομέρεις δεν γνωρίζει κανείς. Ο  Καλύβας και τοποθετήθηκε στην ΚΕΔ με απόφαση του Κουτσοκούμνη. Που τον ξέρει ή που τον ήξερε τον κύριο Καλύβα ο Κουτσοκούμνης; Μήπως ήταν γνωστός στην FIFA και την UEFA; Ο Καλύβας έκανε ατόπημα που δέχτηκε να επανατοποθετηθεί  στην ΚΕΔ, ενώ οι στάχτες και τα «αποκαΐδια» είναι ακόμη στο σπίτι του Μπίκα και οι απειλές ακούγονται ακόμα κάτω από το μπαλκόνι του Τσαχιλίδη. Επειδή εγώ στην ζωή μου έμαθα να σκέφτομαι φωναχτά και για αυτό είμαι έξω από την διαιτησία. Θα πω αυτό που συζητά στα πηγαδάκια όλος ο διαιτητικός κόσμος αλλά δεν τολμούν να το πουν ανοιχτά.»

 Θα καλυτερέψουν τα πράγματα αν γίνουν εκλογές και υπάρχει αιρετή διοίκηση στην ΕΠΟ;

 «Πιστεύω πως ναι. Αρκεί αυτοί οι οποίοι θα εκλεγούν στην ΕΠΟ, να μην λειτουργήσουν όπως λέει το ρητό σαν χαλίφης στην θέση του χαλίφη.»

Νικόλαος Μετσοβίτης