Μετά το «ναυάγιο» με την εξεύρεση αντικαταστάτη για την θέση του αποχωρήσαντος Κύρου Βασσάρα, η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όρισε την ΚΕΔ ως επιδιαιτητή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Στη χθεσινή συνάντηση των κκ. Γκρούτση, Σαραϊδάρη και Καραβασίλη δεν υπήρξε συμφωνία για το πρόσωπο που θα διαδεχόταν τον πρώην διεθνή διαιτητή, με τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι να αφορούν μεταξύ άλλων και σύμφωνα με πληροφορίες τους Μπίκα, Καλύβα και Τσαχειλίδη.

Συμφωνία δεν κατέστη δυνατόν να επέλθει κι έτσι ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Χρήστος Καραβασίλης πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τα καθήκοντα του επιδιαιτητή να εκτελούνται ως τις 30 Οκτωβρίου από την ΚΕΔ.

Με την πρόταση, που πάντως δεν ανακοινώθηκε επίσημα, συμφώνησε ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος προκαλώντας την αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 7 Οκτωβρίου του 2016

1. Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι για τις θέσεις του προέδρου και των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εκλογικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ενόψει των Αρχαιρεσιών της 14ης Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα

Υποψήφιοι Πρόεδροι Εκλογικής Επιτροπής:

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΨΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υποψήφιοι για Τακτικά Μέλη Εκλογικής Επιτροπής

ΖΑΡΧΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΟΥΡΟΥΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΟΥΛΑΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΟΛΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υποψήφιοι για Αναπληρωματικά Μέλη Εκλογικής Επιτροπής

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΑΦΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΞΥΠΝΗΤΟΣ ΙΩΣΗΦ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΝΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΜΠΑΤΣΙΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

2. Ορίστηκε εκπρόσωπος στη Football League o Γιάννης Παπακωνσταντίνου».

ΕΠΟΟΟΟΟΟΟΟ21Εξηγήσεις για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έδωσε η ΕΠΟ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να ορίσει ως επιδιαιτητή στη θέση του Κύρου Βασσάρα την ΚΕΔ, δηλαδή τον εαυτό της.

Η ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από τη στιγμή που έλαβε την άδεια από την UEFA να εφαρμόσει το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο στο ορισμό αξιωματούχων της Α’ κατηγορίας (Super League) υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις την εφαρμογή του. Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώνεται, δεν συμβαίνει το ίδιο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ας δούμε όμως πως φτάσαμε στην σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής:
Στο πλαίσιο της επιλογής του επιδιαιτητή που προβλέπει το ισπανικό μοντέλο, ο Πρόεδρός της ΚΕΔ/ ΕΠΟ κ. Καραβασίλης κάλεσε την Πέμπτη 7/10 τα δύο μέλη της υποεπιτροπής ορισμού αξιωματούχων διαιτησίας της 1ης κατηγορίας κυρίους Γκρούτση και Σαραϊδάρη στα γραφεία της Ε.Π.Ο.

Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν την πορεία των μέχρι τώρα ορισμών και να δοθεί η εντολή να ξεκινήσουν την διαδικασία που προβλέπεται για τη συμπλήρωση του τρίτου μέλους, με κοινή τους πρόταση. Διαπιστώθηκε δε, βάσει των πρακτικών της, ότι οι ισχυρισμοί, περί δήθεν διαφωνίας ή αλλαγών ορισμών διαιτητών και βοηθών, που τα ονόματά τους είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι τελείως αβάσιμοι.

Στη συνέχεια τα μέλη της υποεπιτροπής, αφού αντάλλαξαν απόψεις κατέληξαν στην επιλογή του κ. Δημήτρη Καλύβα. Μάλιστα έγινε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, στην οποία σε ανοιχτή ακρόαση αποδέχθηκε να αναλάβει καθήκοντα επιδιαιτητή μέχρι την 30η Οκτωβρίου, το οποίο άλλωστε επιβεβαιώνεται από σημερινές του δηλώσεις. Συνεπώς, οι κ. Γκρούτσης και Σαραϊδάρης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της ΚΕΔ για την επιλογή του κ. Καλύβα και ότι ο ίδιος αποδέχεται να αναλάβει αυτή τη θέση.

Σήμερα το πρωί (Παρασκευή 7/10) ο κ. Σαραϊδάρης αφού έλαβε με fax από την ΚΕΔ/ΕΠΟ την απόφαση του ορισμού του κ. Καλύβα ως επιδιαιτητή, προκειμένου να την υπογράψει και να ολοκληρωθεί τυπικά, επικοινώνησε με τον κ. Γκρούτση ζητώντας να μην τοποθετηθεί κανείς επιδιαιτητής, κάτι το οποίο αντίκειται βεβαίως στο ισπανικό μοντέλο.

Ο κ. Γκρούτσης ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Καραβασίλη, τον πρόεδρο της Super League κ. Στράτο και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Τζανόπουλο, οι οποίοι βρίσκονταν στα γραφεία της ΕΠΟ για την επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Στράτος, ενώ αρχικά ταυτίστηκε με την πρόταση Σαραϊδάρη για την κατάργηση του επιδιαιτητή και ουσιαστικά του ισπανικού μοντέλου, εν συνεχεία αντιπρότεινε την τοποθέτηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ στη θέση του επιδιαιτητή. Συμφωνήθηκε λοιπόν από τους παρισταμένους να τεθεί αυτή η πρόταση στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπως και έγινε.

Όσα λοιπόν αναφέρονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, από εκεί και πέρα δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία περιγράφονται παραπάνω, είτε επειδή δεν ερωτώνται οι συμμετέχοντες, είτε επειδή αυτά που λένε δεν δημιουργούν εντυπωσιακούς τίτλους.

Η στάση της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρη για την εφαρμογή του μοντέλου, στο οποίο έχει συμφωνήσει. Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι πολλά και αφορούν στη στάση άλλων εμπλεκομένων, που οδηγούν σε αναβολές, υπαναχωρήσεις και εντάσεις. Σχετικά με την επιλογή του επιδιαιτητή γινόμαστε για δεύτερη φορά στο ίδιο έργο θεατές. Μόνο που οι Έλληνες φίλαθλοι δεν θέλουν να δουν έργο, αλλά ποδόσφαιρο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ