Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης που έκανε λόγο για «άρρωστη ομάδα» που αν δεν βρεθεί δότης που να βοηθήσει οικονομικά δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Ο προπονητής των «πρασίνων» κληθείς να μιλήσει στην κάμερα της NOVA για το συμβόλαιό του, είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθεί κάποιος από τη διοίκηση.

Αναφερόμενος αρχικά στο μεθαυριανό ματς με την Λαμία, ο Ουζουνίδης σχολίασε: «Έδειξε με τον Πανιώνιο πως μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Έκανε καλή εμφάνιση και με Ολυμπιακό. Έχει καλούς παίκτες. Το πρωτάθλημα έχει δείξει πως αν δεν παίξεις καλά δεν θα κερδίσεις. Εμείς δεν πρέπει να παίξουμε απλά καλά αλλά με πάθος και εγωισμό, κάτι που δεν κάνουμε εκτός», ενώ για τα προβλήματα που παρατηρούνται στα ματς μακριά από την Αθήνα την τελευταία πενταετία υποστήριξε: «Πέντε χρόνια, τι να πω εγώ; Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό, μην βγάζουμε τον εαυτό μας απ’ έξω ή τους άλλους προπονητές απ’ έξω. Σίγουρα κάτι δεν κάνουμε καλά σαν σύνολο για να μην παίρνουμε το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να το βρούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Για να μην χάνουμε, μια λύση είναι να μην πηγαίνουμε κιόλας!».

Για το αν κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ψηλά στην εφετινή περίοδο, απάντησε: «Ναι, μπορεί να είμαστε ψηλά. Πολύ ψηλά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε γιατί δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει την επόμενη ημέρα αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Να κάνουμε την προσπάθειά μας, να ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Το αν δεν πάμε για άλλους λόγους είναι πέρα από εμάς. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος μας στηρίζει πολύ και πρέπει να το ανταποδώσουμε. Ο μόνος τρόπος είναι να τρέχουμε και να παλεύουμε στο γήπεδο».

Στη συνέχεια είπε: «Εμείς αυτή τη στιγμή, τώρα να το πω λίγο χοντρά, είμαστε σαν κάποιον που είναι άρρωστος κι έχει πρόβλημα κι αν δεν βρεθεί ο δότης δεν θα πάει πουθενά. Εμείς δίνουμε το κουράγιο, ο κόσμος το οξυγόνο αλλά αν δεν βρεθεί ο δότης, δεν θα επιβιώσει. Αυτή είναι η αλήθεια. Η χρονιά μπορεί να βγει, από τα τρέχοντα μπορεί να βγει. Από τα παλιά δεν ξέρω, δεν είναι κάτι που θα το ελέγξω εγώ».

Ρωτήθηκε αν παίκτες θα αντέξουν αυτή την κατάσταση και απάντησε: «Βλέποντας τον κόσμο να είναι κοντά τους αυτό είναι ότι καλύτερο για αυτούς. Από εκεί και πέρα ακόμα κι αν ζητήσει κάποιος να φύγει τον Ιανουάριο ή αν υπάρχουν προβλήματα δεν μπορείς να του πεις κάτι. Είναι επαγγελματίας, έχει οικογένεια. Αλλά επειδή είναι επαγγελματίας μπορεί να παίζει για το επόμενο συμβόλαιο, τον επόμενο εργοδότη. Όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να παίζεις και να παίζεις και καλά.»
Για το αν θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό είπε: «Θα το δούμε το καλοκαίρι, αν πρώτα ο Θεός είμαστε εδώ. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου και θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή τι να κάνω; Με ποιον να συζητήσω;».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ