Καλεσμένος στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή με τον Φάνη Σκύφτα και τον Γρηγόρη Νάνη ήταν ο Παύλος Καγιαλής, ο ένας εκ των δύο  χάλκινων Ολυμπιονικών ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την κατάκτηση της κορυφής στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, στο Σανταντέρ: 


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ουσιαστικά το παγκόσμιο κύπελλο είναι μια σειρά αγώνων, η οποία δείχνει την πορεία όλης της χρονιάς. Ξεκινήσαμε τη σειρά αυτή στο Μαϊάμι τερματίζοντας στην 3η θέση, συνεχίσαμε στην Γαλλία, όπου πάλι ήμασταν τρίτοι και τελικά καταφέραμε και κερδίσαμε στον τελικό».

 Για τις δέκα κούρσες που έγιναν:

«Είχαμε τρεις πρωτιές και πολύ σταθερές κούρσες κι αυτό μας έδωσε το πλεονέκτημα στην medal race. Ο στόχος μας ήταν να μείνουμε κοντά στο Αυστριακό και στο Αμερικάνικο πλήρωμα, ώστε να μην ξεφύγουν βαθμολογικά».

Για το επίπεδο ανταγωνισμού σε όλες τις ιστιοδρομίες:


«Οι Αμερικάνοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και το πλήρωμα των ανερχόμενων Ιταλών ιστιοπλόων, που κέρδισαν μετάλλιο υπό τη καθοδήγηση ενός πρώην πρωταθλητή παγκοσμίου κυπέλου στην κατηγορία των 470. Και το άλλο φαβορί, ο Σουηδός πρωταθλητής Ευρώπης, τερμάτισε πέμπτος».

Για το κομμάτι της τακτικής:

«Προσπαθείς να κρατήσεις έναν πολύ καλό μέσο όρο στις ιστιοδρομίες. Όσο είναι δυνατόν πρέπει να φέρεις τις πιο μικρές κούρσες μέσα στην πεντάδα, γιατί στο τέλος θα έχεις λιγότερους βαθμούς. Αυτό που προσέχουμε σε ένα μέρος, είναι αν φυσάει ώστε να προσαρμόσουμε ανάλογα τα υλικά μας, καθώς έχουμε υλικά που είναι πιο γρήγορα στον αέρα κι άλλα στο λιγότερο αέρα. Οπότε, περίπου μία εβδομάδα πριν, θα πρέπει να προβλέπουμε τις καιρικές συνθήκες του εκάστοτε μέρους».

Για τα αγωνιστικά ραντεβού ενόψει του παγκοσμίου στην Θεσσαλονίκη:


«Έχουμε ξεκούραση τώρα. Την Πέμπτη αναχωρούμε για Πάρο για το Hellenic match racing tour, στο οποίο συμμετέχουμε κάθε χρόνο. Πρόκειται για ιστιοπλοϊκές μονομαχίες με άλλες ελληνικές ομάδες. Και το επόμενο σαββατοκύριακο θα πάμε στις Σπέτσες, σε έναν πολύ ενδιαφέρων αγώνα με ξύλινα σκάφη. Θα νιώσουμε σαν τους παλιούς καπεταναίους. Τα σκάφη είναι τελείως διαφορετικά και ο χειρισμός τους πολύ δύσκολος».

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι γνωρίζουν τη θάλασσα της Θεσσαλονίκης:

«Βοηθάει ότι γνωρίζουμε το θαλάσσιο στίβο. Όλες οι ομάδες, όμως, έχουν πάει και κάνουν προπονήσεις . Έχει έξτρα άγχος το γεγονός ότι είμαστε εντός έδρας. Αν νομίζεις ότι ξέρεις το μέρος μπορεί να είσαι χαλαρός. Θα έχει υγρασία και ζέστη τον Ιούνιο και περιμένουμε μπουνάτσες».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΡΙΕΤΑ ΚΑΤΤΑΒΕΝΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI