Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ
Με συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά η Μελβούρνη, η πόλη με τους περισσότερους Έλληνες εκτός συνόρων στον πλανήτη, υποδέχθηκε σήμερα τους ποδοσφαιριστές και την αποστολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενόψει της φιλικής αναμέτρησης με το Αυστραλιανό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το βράδυ της Τρίτης (13:00 ώρα Ελλάδας).

Στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης το πρωί της Δευτέρας, την Ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν σε μια ζεστή εκδήλωση, αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια και η ηγεσία της Κοινότητας, συνεπικουρούμενοι από εκατοντάδες εκπροσώπους της Ελληνικής παροικίας.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, παρουσία των Ελλήνων διεθνών, οι υπουργοί Αθλητισμού και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, John Eren και Robin Scott, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στους ιδιαίτερους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες και τη σημασία των αθλητικών ανταλλαγών ανάμεσά τους, ως «εργαλείο» που συμβάλει τόσο στη σύσφιξη των σχέσεων, όσο και ως θετικό παράδειγμα για τις νεώτερες γενιές.

Στην αντιφώνηση του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Βασίλης Παπαστεργιάδης επεσήμανε τη σημασία και το συναισθηματικό φορτίο που αντιπροσωπεύει η παρουσία της Ελληνικής Εθνικής ομάδας για όλη την Ομογένεια, ειδικά στη Μελβούρνη, την πόλη με τους περισσότερους Ελληνικής καταγωγής κατοίκους εκτός συνόρων στον πλανήτη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, την Ελληνική Κοινότητα και την Αυστραλιανή Πολιτεία για την υποδοχή και τη φιλοξενία και υποσχέθηκε πως το Ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει σύντομα και πάλι το παρόν στην Αυστραλία, ανταποκρινόμενη στην διαρκή επιθυμία της Ομογένειας.

Οι Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, συγκινημένοι από την υποδοχή, μοίρασαν αγκαλιές και αυτόγραφα και υποσχέθηκαν πως στον αυριανό φιλικό απέναντι στην Εθνική Αυστραλίας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν την Ελληνική παροικία.

Δημήτρης Αλεξόπουλος