Ο Ραλφ Ράνγκνικ είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα (29/11) την πρόσληψη του Γερμανού τεχνικού. Ο Ράνγκνικ διαδέχεται στο «τιμόνι» των «κόκκινων διαβόλων» τον Νορβηγό Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και αναλαμβάνει τα «ηνία» έως το τέλος τη σεζόν, ενώ στη συνέχεια και για δύο χρόνια θα έχει ρόλο συμβούλου στο σύλλογο. Υπενθυμίζεται ότι, μετά την αποχώρηση του Σόλσκιερ, ο μέχρι πρότινος βοηθός του και παλαίμαχος άσος της ομάδας, Μάικλ Κάρικ, είχε αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της Γιουνάιτεντ. Η ομάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης στην Premier League με 18 βαθμούς μετά από 13 αγωνιστικές, 12 λιγότερους από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ, ο Κάρικ θα διατηρήσει τα «ηνία» της πρώτης ομάδας, έως ότου ο Ράνγκνικ βγάλει βίζα εργασίας.

Ο γενικός διευθυντής του κλαμπ, Τζον Μέρτοου, τόνισε: «Ο Ραλφ είναι ένας από τους πιο σεβαστούς και πρωτοπόρους προπονητές στην Ευρώπη. Για μας ήταν η πρώτη επιλογή για τη θέση του υπηρεσιακού προπονητή βάσει της εμπειρίας που έχει για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο ποδόσφαιρο. Όλοι μας ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και τη διετία που ακολουθεί στον συμβουλευτικό ρόλο που θα έχει».

Ο Ράνγκνικ δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ανήκω πλέον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είμαι αφοσιωμένος στο να κάνουμε πετυχημένη αυτή τη σεζόν. Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και εξαιρετική ισορροπία νιάτων και εμπειρίας. Όλες μου οι προσπάθειες για τους επόμενους έξι μήνες θα είναι για να βοηθήσω τους παίκτες μου να δείξουν τις δυνατότητές τους, τόσο ατομικό όσο και ομαδικά, που είναι και το πιο σημαντικό. Μετά το καλοκαίρι ανυπομονώ να υποστηρίξω τους μακροπρόθεσμους στόχους σε συμβουλευτική βάση».