Μετά από μήνες εικασιών και υποθέσεων η Renault επιβεβαίωσε την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 το 2016 με δική της ομάδα, μέσω της εξαγοράς της ομάδας της Lotus.

«Είχαμε δύο επιλογές: Να επιστρέψουμε με δική μας ομάδα ή να εγκαταλείψουμε. Μετά από ενδελεχή έρευνα αποφάσισα ότι η Renault θα είναι στη Formula 1, ξεκινώντας από το 2016», είπε ο πρόεδρος της Renault Κάρλος Γκον.

O πρόεδρος της Συμμαχίας Renault-Nissan Κάρλος Γκον
O πρόεδρος της Συμμαχίας Renault-Nissan Κάρλος Γκον

O κ. Γκον αφού παραδέχτηκε ότι δεν είχε νόημα να παραμείνει στη Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων μόνο, αφού κάτι τέτοιο «δεν θα είχε ικανοποιητική επιστροφή επί της επένδυσης», πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να «κατέβει» στο πρωτάθλημα με εργοστασιακή ομάδα, ήταν η ιστορία της γαλλικής εταιρείας στη Formula 1.

«Το όνομα της Renault είναι συνδεδεμένο με τη Formula 1 εδώ και 40 χρόνια. Είμαστε ο 2ος κατασκευαστής σε αριθμό νικών και τίτλων στη Formula 1 πίσω από τη Ferrari και μπροστά από τη Mercedes».

Ο κ. Γκον παραμένει ωστόσο «προσγειωμένος» και δηλώνει ότι έχει την επίγνωση ότι η επιτυχία δεν θα έρθει σύντομα.

«Νομίζω ότι θα μας πάρει τρία χρόνια για να γίνουμε ανταγωνιστικοί», δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro.

Ο πρόεδρος της Renault δήλωσε ότι η γαλλική εταιρεία θα συνεχίσει να παραδίδει κινητήρες στη Red Bull, οι οποίοι θα φέρουν το όνομα της Tag Heuer. Η ελβετική εταιρεία εγκαταλείπει τη McLaren μετά από 30 χρόνια συνεργασίας, και θα είναι πλέον ο κύριος χορηγός της αυστριακής ομάδας.

Australia Formula One Grand Prix«Η TAG Heuer είναι ένα σύμβολο για τη Formula 1 εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που μας επέλεξαν για να συνεχίσουν την παρουσία τους στον χώρο», δήλωσε το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

Η Renault ανακοίνωσε ότι πλήρεις λεπτομέρειες για το πρόγραμμά της στη Formula 1 το 2016, θα ανακοινωθούν στην αρχή της νέας χρονιάς.

Πηγή: www.motorsport.com