Με την πρεμιέρα του MotoGP να έχει μετατεθεί για τη Jerez, στις 3 Μαίου, οι αναβάτες συνέχισαν την προετοιμασία τους κάνοντας προπονήσεις motocross ή mini bikes, οι περισσότεροι. Όμως, καθώς οι μέρες περνούν και η παγκόσμια πανδημία του κορονοιού βρίσκεται ακόμα σε έξαρση, το μήνυμα προς όλον τον κόσμο είναι να μένει σπίτι, προσπαθώντας να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. Οι αναβάτες του MotoGP δε θα μπορούσαν να μείνουν έξω από αυτήν την προσπάθεια.

Οι Valentino Rossi και Andrea Dovizioso ήταν οι πρώτοι που έστειλαν το μήνυμα #iorestoacasa, το #MenoumeSpiti στα Ιταλικά δηλαδή μαζί με το #Distantimauniti, σε απόσταση αλλά ενωμένοι δηλαδή. Η συνέχεια από πλευράς Valentino Rossi ήταν η δημοσίευση μιας φωτογραφίας του στον καναπέ του, με τα δυό του σκυλιά, έχοντας σταματήσει τις προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους. Ο Fabio Quartararo συνεχίζει να γυμνάζεται στο προσωπικό του γυμναστήριο, κυρίως με λάστιχα, σχοινιά και ασκήσεις ισορροπίας. Παρόμοιες ασκήσεις έχοντας όμως και λίγο μπόξ στο πρόγραμμα του, κάνει ο Maverick Vinales. Οι αδελφοί Marquez εμφανίστηκαν χαλαροί, στον καναπέ, με σκυλιά και κινητά στα χέρια. Ο Alex Rins απολαμβάνει υγιεινό φαγητό στη βεράντα του, μαζί με τα σκυλιά του και αυτός, ενώ πιο δραστήριος φάνηκε ο Iker Lecuona, κάνοντας γυμναστική στο σπίτι του.

Ο Aleix Espargaro, φανατικός ποδηλάτης, αναγκάστηκε να σταματήσει τις προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους και γυμνάζεται σε ρυθμούς επαγγελματία ποδηλάτη, κάνοντας ένα δίωρο στο Zwift, το προπονητήριο που προσομοιάζει πραγματικές συνθήκες και διαδρομές. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το μήνυμα μένουμε σπίτι έχει να κάνει με το ότι ο καθένας πρέπει να προσέχει όχι μόνο για να μη νοσήσει από τον κορονοιό αλλά και γιατί πρέπει να αποφεύγει δραστηριότητες που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε τραυματισμό ή εξασθένηση του ανοσοποιητικού.