Μετά τον διπλό αγώνα στην Αυστρία, η Mercedes φαίνεται και πάλι ότι έχει το ταχύτερο αυτοκίνητο – με τους Βάλτερι Μπότας και Λιούις Χάμιλτον να μοιράζονται από μια νίκη ο καθένας – ενώ η Red Bull δείχνει ως η μόνη που μπορεί να την απειλήσει για την πρώτη θέση. Ο Μαξ Φερστάπεν πίεσε όσο μπορούσε τον Χάμιλτον στον προηγούμενο αγώνα, αλλά τελικά έπρεπε να παραδεχτεί ότι τα «Μαύρα Βέλη» ήταν πολύ γρήγορα για τους «Κόκκινους Ταύρους». Αυτό όμως δεν θα ισχύει απαραιτήτως στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας που θα γίνει στις 17-19 Ιουλίου.

Η σχεδίαση της πίστας με τις συνεχόμενες αργές στροφές και μια μόνο μεγάλη ευθεία, μειώνει το πλεονέκτημα ισχύος της Mercedes και αυξάνει τη δυναμική της Red Bull η οποία παραδοσιακά φημίζεται για το πολύ καλό σασί και στήσιμό της. Το Χανγκαρόρινγκ ήταν και το μέρος όπου ο Φερστάπεν πέτυχε το 2019 την πρώτη pole position της καριέρας του παλεύοντας μέχρι τέλους στον αγώνα με τον Χάμιλτον. Θα μπορέσει άραγε φέτος να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι;

Πίσω από τη Red Bull δε, γίνεται μια τεράστια μάχη ανάμεσα σε 4 ομάδες, με την αναγεννημένη McLaren να έχει προσώρας το πάνω χέρι (όντας μάλιστα 2η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών), τη Racing Point να δείχνει κατά καιρούς στο προηγούμενο Γκραν Πρι ότι έχει το ταχύτερο αυτοκίνητο όλων (!), τη Ferrari να έχει πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα εκ των τεσσάρων με τη δεύτερη θέση του Σαρλ Λεκλέρ στον πρώτο αγώνα και τη Renault να δείχνει ενίοτε ότι μπορεί να ηγηθεί αυτού του γκρουπ των 4 ομάδων!

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας την Κυριακή ίσως να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το ποιος ηγείται αυτής της συναρπαστικής μάχης. Ίσως πάλι και όχι…

To Γκραν Πρι της Ουγγαρίας (ελεύθερες, κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας) θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Τα ωράρια του αγώνα

Παρασκευή 17 Ιουλίου
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30

Σάββατο 18 Ιουλίου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 19 Ιουλίου
Αγώνας: 16:10