Η ΕΡΑΣΠΟΡ ανταποκρινόμενη και στον κοινωνικό ρόλο που έχει σαν το Δημόσιο Αθλητικό Ραδιόφωνο, εξέπεμψε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 από το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» στου Γουδή.

Για τρεις ώρες από τις 10:00 έως τις 13.00 οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαζόγλου, Πέτρος Μαυρογιαννίδης και Ελενα Μπουζαλά βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε». Την τεχνική υποστήριξη είχε ο Σάκης Ευθυμιόπουλος, την παραγωγή ο Γιώργος Διακώνης και τη δημοσιογραφική επιμέλεια ο Γιάννης Δάρας.

Ο μικρός Χρήστος, η Εφη Βλάμη (πρωταθλήτρια στην ξιφασκία με αμαξίδιο), ο Παναγιώτης Κόκκινος ποδοσφαιριστής, μίλησαν στο μικρόφωνο της ΕΡΑΣΠΟΡ.

Ο πρώτος απαγγέλοντας ένα ποίημα και οι άλλοι δύο περιγράφοντας τις εμπειρίες τους καθώς είναι αθλητές και έχουν υποβληθεί σε θεραπεία ή μεταμόσχευση. Τα παιδιά και οι γονείς τους, είδαν πως παράγεται μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή και για τρεις ώρες ένιωσαν δημοσιογράφοι. Μιλώντας για τον αθλητισμό, τις ομάδες που υποστηρίζουν, τους αθλητές και αθλήτριες που θαυμάζουν.

Στο στούντιο της ΕΡΑΣΠΟΡ στου Γουδή βρέθηκε και η ομάδα μπάσκετ του Ρεθύμνου και τους παίκτες εκπροσώπησε στο στούντιο της ΕΡΑΣΠΟΡ, ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Για τη δράση του Ογκολογικού Νοσοκομείου, του «Συλλόγου Ελπίδα» αλλά και το «Όραμα Ελπίδα» μίλησαν ο Διοικητής της «Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –Ελπίδα» κ. Μανώλης Παπασάββας, ο κ. Στέλιος Γραφάκος – Επιστημονικός Διευθυντής στο Όραμα Ελπίδα, η κα Αγάπη Ντούμου – Τομεάρχης Ογκολογικής Μονάδας, ο κ. Δημήτρης Νάνης – κοινωνικός λειτουργός του Ξενώνα Ελπίδα και η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου του Νοσοκομείου Αγία Σοφία, κα Εύη Παπασπυρίδου.

Παράλληλα η ΕΡΑΣΠΟΡ συμμετείχε στην καμπάνια για τους δότες μυελού των οστών που προωθεί ο «Σύλλογος Ελπίδα Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και παραγωγοί της ΕΡΑΣΠΟΡ, στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα παιδιά που νοσηλεύονται στις κλινικές και τους μοίρασαν βιβλία.

Ολόκληρη την τρίωρη ραδιοφωνική εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε αν επισκεφθείτε το site της ΕΡΤ και την κατηγορία web radio / ΕΡΑΣΠΟΡ 10.00-13.00, στις 18.12.2017