Με απόλυτη επιτυχία και σύμμαχο τον καλό καιρό ολοκληρώθηκε η 28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα (257 χλμ), το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016. Διακόσια ογδόντα ποδήλατα ξεκίνησαν από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με τελικό προορισμό τη Σπάρτη. Στα χνάρια του Φειδιππίδη, μέσα από τον κάμπο της Αργολίδας και τα βουνά της Αρκαδίας ερασιτέχνες ποδηλάτες που κατέκτησαν την πρόκριση γι’ αυτό τον άθλο, μαζί με επίσημους προσκεκλημένους, με διακεκριμένους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο αθλητές της ποδηλασίας, με διεθνείς συμμετοχές από την Αγγλία, την Αμερική, το Μεξικό, την Κύπρο, τον Καναδά, την Ιταλία και την Ολλανδία έδωσαν το παρόν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Η αυλαία έπεσε την επόμενη ημέρα – Κυριακή – με τον κλασικό αγώνα στο Ξηροκάμπι, που σύσσωμο το μικρό χωριό της περιοχής, υποδέχτηκε αθλητές και διοργανωτές συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του διημέρου.

Στη δυσκολία της διαδρομής των 257 χιλιομέτρων που περνά από τον Ισθμό, το Άργος σκαρφαλώνει στον Αχλαδόκαμπο, περνά μέσα από την Τρίπολη και καταλήγει στη Σπάρτη, βοήθησαν με την προσφορά τους σε τροφοδοσία και υδροδοσία πολλοί φίλοι, εθελοντές και υποστηρικτές.

Φωτογραφίες: Πέτρος Γκότσης

Φωτογραφίες: Νάσσος Τριανταφύλλου

Δείτε το βίντεο της 28ης Σπαρτακιάδας του Νάσσου Τριανταφύλλου