Στην Τανάγρα πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου για την Αττική. Σε μία κυκλική διαδρομή 21,52 χιλιομέτρων δόθηκαν δύο ξεχωριστές εκκινήσεις. Οι κατηγορίες Ανδρών και Νέων Ανδρών ξεκίνησαν πρώτες και συμπλήρωσαν 5 γύρους ενώ οι κατηγορίες Μάστερς και Γυναικών ξεκίνησαν 10 λεπτά και αργότερα και συμπλήρωσαν 4 γύρους. Στην κατηγορία Ανδρών, ο τίτλος κρίθηκε σε ένα δυνατό sprint των Αλέξανδρου Αβδελλά (ΑΙΟΛΟΣ) και Χρίστου Βλάχου (ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ) με νικητή τον Αβδελλά. Στην 3η θέση, με διαφορά δύο δευτερολέπτων τερμάτισε ο Χάρης Καστραντάς (ΑΕΚ) και ακολούθησε, επίσης δύο δευτερόλεπτα αργότερα, ένα γκρούπ 15 αθλητών. Ανάμεσα σε αυτούς, ήταν και οι 3 πρώτοι της κατηγορίας Νέων Ανδρών (κάτω των 23 ετών). Στην κατηγορία αυτήν πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ήδη Πρωταθλητής Ελλάδας, Δημήτρης Χριστάκος (ΑΛΦΑ). Έχοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο κατέκτησαν τη 2η θέση ο Γιώργος Καλονιάτης (ΘΗΣΕΑΣ) και την 3η ο Μαρτίνος Μούτσιος (ΕΡΜΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ).

Στην κατηγορία Μάστερς, ο Αλέξανδρος Λογγινίδης (ΑΛΦΑ) έκανε νωρίς την κίνηση του και αποσπάστηκε από το γκρουπ. Χωρίς να υπάρχει μεγάλη διάθεση συνεργασίας στο γκρούπ παρά μόνο κοντά στο τέλος του αγώνα και κρατώντας μόνος του ένα δυνατό ρυθμό, ο Λογγινίδης κατάφερε να φτάσει πρώτος στον τερματισμό και να αναδειχθεί Πρωταθλητής στην κατηγορία Μάστερς Α. Την τριάδα της Μάστερς Α συμπλήρωσαν οι Τάσος Παπαποστόλου (ΑΕΚ) και Απόστολος Χρυσαφέλης (ΚΡΟΝΟΣ). Στη Μάστερς Β η πρώτη τριάδα ήταν ανάμεσα στο γκρουπ των 21 αθλητών που ακολούθησαν τον Λογγινίδη με διαφορά τριών δευτερολέπτων. Ο Παύλος Γούδας (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) ήταν ο νικητής με τους Νίκο Κωσταράγκο (ΝΠΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) και Γιάννη Κωνσταντινίδη (ΟΦΝΙ) να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στη Μάστερς Γ ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Λουκάς Καταπόδης (ΠΗΓΑΣΟΣ), δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη και ήταν φυσικά στο γκρουπ των 21 αθλητών. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Γκίνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) και στην 3η ο Λευτέρης Παπουτσάς (ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ). Στην κατηγορία των Γυναικών η Βαρβάρα Φασόη (ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ) τάραξε τα νερά του peloton. Έκανε προσπάθεια να ξεκολλήσει από το γκρουπ των Μάστερς Ανδρών στο οποίο βρισκόταν, αλλά δεν τα κατάφερε για να τερματίσει τελικά μαζί με το γκρουπ των 21. Αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια αφήνοντας αρκετά πίσω της, τις δύο αθλήτριες που την ακολούθησαν στο βάθρο. Η Αθηνά Χατζηστύλη (ΘΗΣΕΑΣ) ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου και η Αλεξάνδρα Αδάμ (ΠΣΜ ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ) στο 3ο.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των αθλητών της Αττικής, στις 19 Σεπτεμβρίου με το Τοπικό Πρωτάθλημα Ατομικής Χρονομέτρησης.

Δείτε τα αποτελέσματα της αντοχής