Η Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ταμπλό των γυναικών του Γουίμπλεντον, όμως προς γενική έκπληξη έμεινε εκτός συνέχειας μόλις από το 2ο γύρο καθώς αποκλείστηκε από την 29χρονη Σλοβάκα Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα (Νο 87) χάνοντας μετά από ανατροπή με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 2-6). Ακόμη κι έτσι, πάντως, ελπίζει ότι το τέλος της βρετανικής διοργάνωσης μπορεί να τη βρει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αποκλεισμός της 25χρονης Τσέχας ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του αγγλικού «Grand Slam», αλλά συμφώνως με τον μηχανισμό κατανομής των πόντων της «ATP», η Πλίσκοβα θα μπορούσε να βρεθεί στο Νο 1της «WTA», με δύο προϋποθέσεις: να μη φτάσει στον ημιτελικό γύρο η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ (Νο 2) και να μην παίξει στον τελικό γύρο η Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ (Νο 1).

Το σενάριο πάντως, δεν είναι απίθανο, αφού η Κέρμπερ θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την πολύ δυνατή Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Νο 14) και η Χάλεπ θα βρει απέναντί της την πάντοτε υπολογίσιμη Βικτόρια Αζαρένκα (περσινό Νο 6, πριν αποσυρθεί προσωρινώς λόγω εγκυμοσύνης).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ – ΜΠΕ