Στις 24 Μαρτίου από τη Λάρισα αρχίζει η εφετινή σειρά αγώνων Run Greece και ο ΣΕΓΑΣ θα παρουσιάσει αύριο τη διοργάνωση, σε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το «6o Run Greece 2018» θα διεξαχθεί σε επτά πόλεις της χώρας μας με την συνεργασία των αντίστοιχων Περιφερειών και Δήμων.

Στη συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Περιφερειών και των Δήμων των επτά πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των αγώνων, καθώς επίσης Έλληνες πρωταθλητές, αλλά και στελέχη του ΣΕΓΑΣ.

Το Run Greece διεξάγεται με την υποστήριξη του μεγάλου χορηγού της σειράς, την εταιρεία WIND, και μέρος από τα έσοδα προσφέρονται σε κοινωφελή ιδρύματα και μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγωνίσματα 10χλμ και 5χλμ σε επίσημα μετρημένες διαδρομές σε κεντρικά σημεία πόλεων της περιφέρειας και αγώνα παιδιών, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού.

Το Run Greece διεξάγεται σε δύο κύκλους, Εαρινό και Φθινοπωρινό, οι οποίοι περιλαμβάνουν τέσσερις και τρεις αγώνες, αντίστοιχα. Οι αγώνες αυτοί συνδέονται άριστα με τον αγωνιστικό προγραμματισμό των δρομέων και λειτουργούν ως «προπόνηση», αφού συνδέονται άμεσα, την Άνοιξη με τον ΗμιΜαραθώνιο και το Φθινόπωρο με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 6ου Run Greece 2018:

Εαρινός κύκλος

Μάρτιος

24: 1oς αγώνας Λάρισα

Απρίλιος

29: 2oς αγώνας Ηράκλειο

Μάιος

13: 3ος αγώνας Καστοριά

20: 4ος αγώνας Ιωάννινα

Φθινοπωρινός κύκλος

Σεπτέμβριος

30: 5oς αγώνας Αλεξανδρούπολη

Οκτώβριος

07: 6oς αγώνας Πάτρα

14: 7ος αγώνας Ρόδος

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ