Το σερί επιτυχιών της ελληνικής ιστιοπλοίας συνέχισαν Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου στην κατηγορία του 420.
Λιγότερο από έναν μήνα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, επιτυχία που ήρθε μετά από πέντε χρόνια για την Ελλάδα, κατέκτησαν στην Ισπανία το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19.
Από το 2017 και μέσα σε τρία χρόνια πέτυχαν να ανέβουν στο βάθρο και στις έξι σερί διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν. Δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τέσσερα Ευρωπαϊκά με προπονητή τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.
-2017: Ασημένιο μετάλλιο στο (U17) Open European Championship στην Αθήνα και ασημένιο στο U17 Junior European Championship στη Γκάρντα της Ιταλίας
-2018: Χρυσό μετάλλιο στο (U17) Junior European Championship στη Σεσίμπρα της Πορτογαλίας και ασημένιο στο (U17) World Championship στο των ΗΠΑ
– 2019: Χάλκινο στο Women World Championship στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας και χάλκινο στο (U19) Junior European Championship στη Vilagarcia de Arousa της Ισπανίας.
Στο Πανευρωπαϊκό της Ισπανίας η ελληνική ιστιοπλοία πανηγύρισε άλλα δύο μετάλλια.
Στην κατηγόρια 470 οι Νίκος Μπριλάκης και Νίκος Γεωργακόπουλος κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο ενώ στην κατηγορία 420 κάτω των 17 οι Έλενα Σωτηρίου-΅Ελένη Γιαννούλη τερμάτισαν στην τρίτη θέση και κρέμασαν στο λαιμό τους το χάλκινο.

Συγχαρητήρια Λ. Αυγενάκη στα ελληνικά πληρώματα για τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό της Ισπανίας

Συγχαρητήριο μήνυμα για τα τρία μετάλλια που κατέκτησε η ελληνική ιστιοπλοϊα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα junior 420 και 470, το οποίο ολοκληρώθηκε στην Ισπανία, απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Οι νέες διακρίσεις της ιστιοπλοΐας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην Ισπανία, μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Αποδεικνύουν την τεράστια δυναμική που έχει το άθλημα στη χώρα μας και την συστηματική δουλειά που γίνεται στην ομοσπονδία. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στις «χάλκινες» Παππά-Τσαμοπούλου στην κατηγορία 420 (U19), οι οποίες μεγάλωσαν το σπουδαίο σερί των επιτυχιών τους, αλλά και στους «ασημένιους» Μπριλάκη-Γεωργακόπουλο στην κατηγορία 470 και στις «χάλκινες» Σωτηρίου-Γιαννούλη στην κατηγορία 420 (U17)» αναφέρει ο κ. Αυγενάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ