Έφτασε στη πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Ο λόγος για την γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που έχασε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών από την γηπεδούχο Κίνεφ Κίρισι με 7-6, ενώ έχει πολλά παράπονα από τα διαιτητικά λάθη σε βάρος της σε κρίσιμες και καθοριστικές στιγμές.

Οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ από νωρίς (4-1 α’ οκτάλεπτο), ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την Κίνεφ να προηγείται με 5-3.

Με το σκορ στο 7-4 σε βάρος του ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς και το κατάφερε μειώνοντας σε 7-6 αλλά δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο καθώς τα διαιτητικά σφάλματα σε βάρος των «ερυθρόλευκων» υπήρξαν καταλυτικά για την έκβαση του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1, 2-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ρίζκοβα (φουνταριστός), 0-2 Προκοφίεβα (κόντρα), 0-3 Ιβάνοβα (πριφέρεια), 1-3 Ασημάκη (φουνταριστός), 1-4 Ιβάνοβα (π.π.), 2-4 Ελευθεριάδου (π.π.), 3-4 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-5 Σιμάνοβιτς (φουνταριστός), 4-5 Αβραμίδου (κόντρα), 4-6 Γκλίζινα (κόντρα), 4-7 Προκοφίεβα (κόντρα), 5-7 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 6-7 Εμολο (π.π.)

Ο Ολυμπιακός είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα. Η Κίνεφ Κίρισι είχε 1/4 με παίκτρια παραπάνω, ένα γκολ από την περιφέρεια, δύο από θέση φουνταριστού και τρία στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Ζούμπκοβα, 7΄27΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Ρακ (Κροατία), Μαργκέτα (Σλοβενία)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 1, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι, Σμιτ, Σταματοπούλου

Κίνεφ Κίρεσι (Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Καρνάουχ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Κουρότσκινα, Κρίμερ, Γκλίζινα 1, Κιρίλτσεβα, Χαμζάεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 2, Ρίζκοβα 1, Λούκινα

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi