Πολλές φορές, όταν καλούμαστε να αναφερθούμε σε μια μεγάλη επιτυχία ενός αθλητή ή μιας ομάδας, είθισται να χρησιμοποιούμε τη φράση «ανέβηκε στο Έβερεστ». Πώς, όμως, μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος που έχει όντως ανέβει τα 8.848 μέτρα για να πατήσει την ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων και να βρεθεί στη «στέγη του κόσμου»; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε η Βανέσσα Αρχοντίδου που στα τέλη του περασμένου Μαΐου αντίκρισε τον κόσμο από την «ταράτσα» του.

Η Ελληνίδα ορειβάτης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «η Λαίδη κι ο Αλήτης», όχι μόνο για το συγκεκριμένο κατόρθωμά της, αλλά και σε πολλά ακόμη. Όπως, για παράδειγμα, το ότι βρίσκεται μια κορυφή από το να συμπληρώσει το λεγόμενο «7 summits», να ανέβει δηλαδή στα επτά ψηλότερα βουνά των ισάριθμων Ηπείρων. Έχουν προηγηθεί το Κιλιμάντζαρο στην Αφρική, το Ακονκάγκουα στη Νότια Αμερική, το Έλμπρους στη Ρωσία, το Μακίνλεϊ στη Βόρεια Αμερική, η «Πυραμίδα του Κάρστεντζ» στην Ωκεανία, το Έβερεστ και το μόνο που απομένει είναι το Βίνσον στην Ανταρκτική.

Μίλησε για την «οικονομική ορειβασία» που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η πραγματική, για το πώς ξεκίνησε, για τις δυσκολίες που κρύβει η ανάβαση και άλλα πολλά.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ