Ο Γιάννης Σγουρόπουλος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων για δεύτερη διαδοχική χρονιά! Στο συγκλονιστικό τελικό στην Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανίας) με τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ έφερε τα πάνω-κάτω από 1-3 πίσω στα σετ και με τρομερή απόδοση επικράτησε με 4-3 και διατήρησε τα σκήπτρα. Νωρίτερα στα ημιτελικά ο Σγουρόπουλος είχε αποκλείσει με 4-1 σετ τον Ρώσο Μαξίμ Γκρέμπνεφ (8-11, 11-8, 11-7, 11-8, 11-9).

Τα σετ του τελικού 9-11, 8-11, 11-2, 9-11, 11-8, 11-5 και 11-7.

«Είμαι τόσο περήφανος για τη δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά σε αυτό το αγώνισμα. Απλά δεν μπορώ να χαρώ όσο θα ήθελα το νέο τρόπαιο γιατί η χώρα μας περνάει σκληρή δοκιμασία με την τραγωδία από τις φονικές φωτιές. Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα και οι σκέψεις μας είναι και σε όσους επλήγησαν από την καταστροφή», τόνισε ο Σγουρόπουλος και πρόσθεσε για τον τελικό: «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας για μένα, αλλά κατάφερα να κρατήσω υψηλό ηθικό, να παίξω ψύχραιμα και να γυρίσω την κατάσταση. Στο 1-3 δεν έχασα την πίστη μου, ενώ είχα σημαντική βοήθεια από τον προπονητή μου στο κομμάτι της τακτικής. Έμεινα ήρεμος και συνεχώς ανέβαζα την απόδοσή μου, όταν ο άλλος βιάστηκε κάπως στο 3-1 να τελειώσει το ματς κι έχασε ορισμένες εύκολες μπαλιές».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, σχολίασε: «Αισθανόμαστε περίεργα. Δεν μπορείς να πανηγυρίζεις όταν συμπατριώτες σου έχουν χάσει τη ζωή τους, όταν έχουν καταστραφεί περιουσίες και θα θέλαμε να αφιερώσουμε το ευρωπαϊκό τρόπαιο και στα θύματα των φονικών πυρκαγιών. Θέλουμε να το κάνουμε για να αναπτερωθεί όσο γίνεται το ηθικό στις οικογένειες, που δοκιμάζονται μετά από αυτή την ασύλληπτη τραγωδία. Είναι πολύ μεγάλη η επιτυχία του Γιάννη, αλλά θα θέλαμε να είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Ο Γιάννης μπαίνει στον πίνακα των αθλητών, που έχουν καταφέρει το 2 στα 2 σε σερί ευρωπαϊκούς τελικούς, όχι μόνο από την επιτραπέζια αντισφαίριση αλλά και από άλλα αθλήματα κι έχει όλο το μέλλον μπροστά του».
Σγουρόπουλος και Βατσακλής επιστρέφουν την Τετάρτη στις 18:00 με πτήση από το Βουκουρέστι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ