Διενεργήθηκε η κλήρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για το πανευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο από τις 13 έως τις 17 του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Την κλήρωση «πραγματοποίησε» η «ζωντανή θρύλος» της παγκόσμιας αντισφαίρισης, Νι Ξιάν Λιάν και η ανδρική ομάδα της Ελλάδας, που συμμετέχει στην 1η κατηγορία, τοποθετήθηκε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους τη Σουηδία, τη Ρωσία και το Λουξεμβούργο. Οσον αφορά στην γυναικεία ομάδα, που αγωνίζεται στη 2η κατηγορία, κληρώθηκε στον 4ο όμιλο και θ’αντιμετωπίσει την Αγγλία, τη Σλοβενία και το Ισραήλ.

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2017 θ’ αγωνιστούν 42 εθνικές ομάδες ανδρών και 38 γυναικών και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Δεκαέξι είναι στην «Championships Division», άλλες τόσες στην «Challenge Division» και οι υπόλοιπες στη «Standard Division».

Τους τίτλους και τα μετάλλια μπορούν να διεκδικήσουν μόνο οι χώρες της 1ης κατηγορίας, αλλά η τελική κατάταξη μετρά για όλες, διότι μέσα στο 2018 θα σχηματιστούν προκριματικοί γύροι και για το αντίστοιχο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI