Φανερά προβληματισμένος και ενοχλημένος με την εικόνα που παρουσίασε η διαδικασία της εκλογής του νέου προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) εμφανίστηκε στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ «Τρείς λαλούν και ξημερώνει», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Μανώλης Κατσιαδάκης.

Ο μέχρι πρότινος ΓΓ της ΕΟΕ παρότι είναι «νικητής» στη συγκεκριμένη διαδικασία με την πλευρά του Σπύρου Καπράλου δήλωσε ευθαρσώς πως «λυπάμαι αφάνταστα με την εικόνα που έβγαλε η εκλογή του νέου προέδρου και το παρασκήνιο που προηγήθηκε»

Ο δεύτερος τη τάξει, παράγοντας της ΕΟΕ μετέφερε μέσω της ΕΡΑσπορ στους ακροατές τα όσα έγιναν χθες στα γραφεία της Επιτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως πρώην Γενικός Γραμματέας βρισκόμουν από νωρίς το πρωί στο γραφείο μου όπου παρέμεινα μέχρι τις 14.00. Φεύγοντας για το σπίτι μου με προοπτική να επιστρέψω κατά τις 17.00 για την Ολομέλεια και τις εκλογές, συνάντησα τον κ. Λάμπη Νικολάου και δεν μου ανέφερε κάτι που να παραπέμπει σε αναβολή της διαδικασίας. Ισως μέχρι εκείνη την ώρα να μην γνώριζε για το θέμα υγείας του κ. Κούβελου.

Λίγα λεπτά πριν τις 17.00 και ενώ βρισκόμουν καθ’ οδόν για την ΕΟΕ μου τηλεφώνησε συνάδελφος σας και με ρώτησε για το ενδεχόμενο αναβολής. Του απάντησα ότι δεν έχω ιδέα. Φτάνοντας στα γραφεία, γύρω στις 17.10 εμφανίστηκε ο νομικός σύμβουλος του κ. Κούβελου με το σχετικό έγγραφο που ενημέρωνε για την αδυναμία παρουσίας του, στις εκλογές.

Με βάση αυτό ο προεδρεύων της Ολομέλειας κ. Λάμπης Νικολάου αποφάσισε να αναβάλλει τις εκλογές. Κάτι που όμως είναι αντίθετο με την σχετική διαδικασία αφού μόνο εισήγηση μπορεί να κάνει και να αποφασίσει σχετικά το σώμα. Όταν οι 14 παρευρισκόμενοι του απαντήσαμε αρνητικά, σηκώθηκε και έφυγε. Εμείς ως οφείλαμε και με δεδομένη την απαρτία (14 στους 25), εκλέξαμε πρόεδρο της Ολομέλειας τον αρχαιότερο παράγοντα της ΕΟΕ, κ. Κανελλάκη (εκπρόσωπος της Σκοποβολής) για να συνεχιστεί η διαδικασία».

Στη συνέχεια ο ΓΓ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας έντονα προβληματισμένος , δήλωσε τα εξής: «Η απουσία των 11 (σ.σ Ομοσπονδίες που πρόσκεινται στον Ισίδωρο Κούβελο) με λυπεί αφάνταστα γιατί βγάλαμε προς τον

κόσμο του αθλητισμού μία πολύ κακή εικόνα. Πιστεύω ότι εάν έρχονταν στην Ολομέλεια (πλην φυσικά του κ. Κούβελου) το πιο πιθανό ΟΛΟΙ μαζί να αποφασίζαμε την αναβολή των εκλογών. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι με τους παρόντες (14) υπάρχει η σχετική απαρτία που μπορούσε να διενεργήσει τις αρχαιρεσίες. Άλλωστε η ολομέλεια είναι το Ανώτατο Όργανο. Με βάση την εμπειρία μου θεωρώ ότι όλα έχουν γίνει με νόμιμο τρόπο».

Ο κ. Κατσιαδάκης στην συνέχεια, τόνισε πως… «στους δύσκολους αυτούς καιρούς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Με θλίβει όμως το γεγονός ότι χωριστήκαμε σε δύο στρατόπεδα. Με στενοχωρεί αφάνταστα. Ειδικά με όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για το παρασκήνιο αυτών των εκλογών».

Σε ερώτηση μας εάν η «ποδοσφαιροποίηση» της διαδικασίας συνάδει με το «Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο» ο κ.Κατσιαδάκης, χαμογελώντας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι αφάνταστα. Όπως επίσης και για το γεγονός ότι στους «11» υπήρχαν Ομοσπονδίες στυλοβάτες του αθλητισμού όπως ο ΣΕΓΑΣ ή η ποδηλασία που έχει φέρει μετάλλια και οι οποίες μέχρι την ύστατη ώρα βρίσκονταν στα δικαστήρια για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους»

Στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Κατσιαδάκης μας επιβεβαίωσε την επιθυμία του να αποχωρήσει από τα κοινά του αθλητισμού «αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020. Νομίζω πως θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Πιστέψτε με δεν θα μου είναι δύσκολο να βρίσκομαι εκτός του προσκήνιου. Άλλωστε όποιος θέλει, μπορεί να βοηθήσει και εκτός αυτού. Επίσης θέλω να χαρώ περισσότερο τα παιδιά και τα εγγόνια μου».