Διεθνή σάλο στον χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού έχει ξεσηκώσει από το πρωΐ η είδηση της εμφάνισης ομάδας χάκερ στο διαδίκτυο με το όνομα «Fancy Bears» η οποία ισχυρίζεται ότι χάκαρε αρχεία της WADA και απέκτησε έγγραφα που δείχνουν ότι αθλήτριες των ΗΠΑ έχουν βρεθεί ντοπαρισμένες αλλά τις συγκάλυψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ για να μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Οι «δράστες» αυτοσυστήθηκαν ως «διεθνής ομάδα χάκερ» και το συγκεκριμένο γκρουπ δημοσίευσε στο twitter έγγραφα τα οποία ισχυρίζεται ότι απέκτησε διεισδύοντας στο σύστημα της WADA. Σύμφωνα με αυτά, οι πλέον διάσημες αθλήτριες των ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικές σε ελέγχους αντιντόπινγκ, όμως υπήρξε συγκάλυψη προκειμένου να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ανάμεσά τους, οι αδελφές Σερένα και Βένους Γουϊλιαμς, η σούπερ σταρ της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς και η παίκτρια του WNBA, Ελένα Ντελε Ντον.

Δεν διαψεύδει η WADA!

Η αμηχανία της WADA είναι έκδηλη. Στην πρώτη επίσημη αντίδραση που εκδόθηκε πολλές ώρες μετά τη δημοσίευση των ονομάτων, δεν υπάρχει διάψευση!

Η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ αναφέρει απλώς ότι πρόκειται για Ρώσους και όχι για διεθνή ομάδα χάκερ. «Καταδικάζουμε την κυβερνο-επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντι-ντόπινγκ. Εχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία».

ΠΗΓΕΣ: FANCY BEARS, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ