Ο Δήμος Μαγγίνας στους άνδρες και η Αναστασία Καρακατσάνη στις γυναίκες πρώτευσαν στα 5 χλμ του 7ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Ο Μαγγίνας τερμάτισε με άνεση πρώτος σε 15 λεπτά 38 δευτερόλεπτα, με δεύτερο τον Τζουλιάν Μάνκο και τρίτο τον Νίκο Πετρολέκα. Στις γυναίκες η Καρακατσάνη υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από πέρυσι, με δεύτερη την Ανθή Κυριακοπούλου και τρίτη την Γλυκερία Σκάρκου, η οποία αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη, αφού ανέβηκε στο βάθρο σε ηλικία 12 ετών.
«Ηταν η πρώτη μου συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα και συμμετείχα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για έναν αγώνα ημιμαραθωνίου, που θέλω να κάνω τον επόμενο μήνα. Ηθελα κι εγώ να πάρω μέρος σε αυτόν τον αγώνα γιορτή. Ηταν μια δύσκολη διαδρομή κι έγινε ακόμη πιο δύσκολη, γιατί γλιστρούσε σε κάποια σημεία», είπε ο Μαγγίνας μετά τον τερματισμό του.

«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μου στο 5άρι του Ημιμαραθωνίου και χαίρομαι, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές λόγω της βροχής και σε κάποιο σημείο γλίστρησα πολύ. Χαίρομαι επίσης επειδή η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι κάνει πολύ ωραίες διοργανώσεις και εύχομαι να συνεχίσει. Όπως πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ο κόσμος, επειδή ο αθλητισμός είναι ζωή», είπε η Καρακατσάνη.

Η Κυριακοπούλου, σχολίασε: «Συμμετείχα για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Ο καιρός δεν ήταν τόσο καλός, καθώς άρχισε να βρέχει από τη στιγμή της εκκίνησης και γλιστρούσε ο δρόμος. Πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ και στον κόσμο που ήταν στη διαδρομή και μας υποστήριξε».

Η 12χρονη Γλυκερία Σκάρκου, είπε: «Ηταν πολύ ωραίος αγώνας, παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός. Δεν το περίμενα ότι θα βγω τρίτη και χάρηκα πολύ. Του χρόνου θα ξανάρθω, μου άρεσε πολύ».

Η κατάταξη στα 5 χλμ

Άνδρες: Δήμος Μαγγίνας (ανεξάρτητος) 15.38, Τζουλιάν Μάνκο (ΓΑΣ Ιλισσός) 17.07, Νίκος Πετρολέκας (ΠΓΣ) 17.39, Γιάννης Δημακουλέας (ανεξάρτητος) 17.41, Γιώργος Μαστοράκης (ανεξάρτητος) 17.59, Μιχάλης Ρουμανάς (Βέλος Φαλήρου) 18.02.
Γυναίκες: Αναστασία Καρακατσάνη (WIND) 17.57, Ανθή Κυριακοπούλου (WIND) 18.05, Γλυκερία Σκάρκου (ΑΟΠΦ) 19.52, Κατερίνα Μπερδούση (ADIDAS), 20.02, Άννα Παπαγεωργίου (Ολυμπιάδα) 20.42, Βασιλική Αβδούλα (αναξάρτητη) 20.53.

Γκούρλιας και Γιαννοπούλου πρώτοι στα 3 χλμ.

O Mάρκος Γκούρλιας στους άνδρες και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου στις γυναίκες για 2η συνεχή χρονιά πρώτευσαν στον αγώνα 3 χλμ που έγινε στο πλαίσιο του 7ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Δεύτερος στους άνδρες με ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος και τρίτος ο Ματέουζ Μαντζιάρ. Στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Ιλιάνα Χατζηπαναγιώτη και τρίτη η Ζωή Ανδρικοπούλου. Η Γιαννοπούλου τερμάτισε σε 10.02 και πέτυχε ρεκόρ διαδρομής, αφού το προηγούμενο ήταν 10.21 από το 2016 και ανήκε στην Ανδρικοπούλου.

«Ελπίζω ο κόσμος να ευχαριστήθηκε τον αγώνα, εγώ προσωπικά χάρηκα που πήρα μέρος σε μία γιορτή για την Αθήνα. Μας επηρέασε λίγο ο αέρας που ήταν δυνατός, ενώ είχε και υγρασία, αλλά όλα πήγαν καλά. Συνεχίζουμε τώρα την προετοιμασία για τους αγώνες του καλοκαιριού», είπε ο Μάρκος Γκούρλιας.

Από την πλευρά της, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, δήλωσε: «Είχα τρέξει και πέρσι στη διαδρομή και ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Όλα πήγαν καλά, έκανα και ατομικό ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ο αγώνας αυτός ήταν για μένα, μέσα στο στάδιο της προετοιμασίας μου για το καλοκαίρι».

Τα αποτελέσματα στα 3 χλμ συνοπτικά

Άνδρες: Μάρκος Γκούρλιας (WIND) 9.05, Παναγιώτης Δημόπουλος (WIND) 9.22, Ματέουζ Μαντζιάρ (ΑΟ Μυκόνου) 9.22.
Γυναίκες: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (WIND) 10.02, Ιλιάνα Χατζηπαναγιώτη 10.53, η Ζωή Ανδρικοπούλου10.54.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ