Τον Γενάρη του 2022 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τουρνουά Australian Open. Ένα τουρνουά το οποίο διεξάγεται στη πολιτεία της Βικτόρια πιο συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 17 και 30 Ιανουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, επανέλαβε την πρόθεσή του να μη δώσει άδεια για να εισέλθουν ανεμβολίαστοι αθλητές στο Australian Open καθώς θα γίνονται δεκτοί οι μόνο εμβολιασμένοι κατά του covid.
Στις δηλώσεις του ανέφερε: «Αποκλείουμε τα μη εμβολιασμένα άτομα από παμπ, καφέ, εστιατόρια, το MCG (σ.σ. το κύριο στάδιο κρίκετ της Μελβούρνης) και κάθε είδους άλλες εκδηλώσεις»,

και πρόσθεσε: «Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις. Επομένως, το θέμα έχει λυθεί οριστικά».

Αυτή η νέα τροπή για το πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς (17 έως 30 Ιανουαρίου) έχει απασχολήσει όλο το παγκόσμιο τένις.

Ένα email από την WTA -την διοργανώτρια αρχή του τένις γυναικών- που διέρρευσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε ότι οι παίκτριες που δεν έχουν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο τουρνουά, υπό τον όρο ότι θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, είπε ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην χώρα, εάν λάβουν εξαίρεση. Ωστόσο, η πολιτεία της Βικτώριας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, είναι αυτή που ελέγχει τα σύνορα της χώρας και εκδίδει βίζα εισόδου, αλλά κατά την διάρκεια της πανδημίας, οι κυβερνήσεις των πολιτειών αποφάσισαν τις δικές τους συνθήκες εισόδου (καραντίνα, υποχρεωτικός εμβολιασμός).

Ο Τζόκοβιτς, νικητής των τελευταίων τριών τουρνουά στην Μελβούρνη (σ.σ. συνολικά έχει εννέα τρόπαια από το κορυφαίο τουρνουά), δηλώνει αρνητής των εμβολίων και εξακολουθεί να μην θέλει να αποκαλύψει, εάν ο ίδιος είχε εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού.

Στις 19 Οκτωβρίου, ο «Νόλε» άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να μην αγωνισθεί στην Μελβούρνη: «Δεν ξέρω εάν θα πάω στην Αυστραλία, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Η κατάσταση δεν είναι καλή αυτήν την στιγμή».

Σύμφωνα με την ATP, -την διοργανώτρια αρχή του τένις ανδρών- και την WTA, περίπου το 65% των τενιστών και πάνω από το 60% των τενιστριών, είναι εμβολιασμένοι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΣΑ