Μια είδηση που ξάφνιασε τον κόσμο της ποδηλασίας, έγινε γνωστή το Σάββατο 23 Ιανουαρίου. Ο Tom Dumoulin, ο 30χρονος Ολλανδός της Jumbo Visma ανακοίνωσε πως σταματά την ποδηλασία με άμεση ισχύ, αποχωρώντας μάλιστα από το training camp της ομάδας. Ο Dumoulin, νικητής του Giro d’Italia το 2017 πήγε από τη Sunweb στη Jumbo Visma το 2020 έχοντας μια άσχημη χρονιά το 2019, με έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Στο Tour de France του 2020 βοήθησε σημαντικά τον Primoz Roglic στο να διεκδικήσει τη νίκη. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε από τη Vuelta λόγω κούρασης ενώ πρόσφατα δήλωνε πως για πρώτη φορά θα κάνει περισσότερους αγώνες την άνοιξη, μια εποχή που δεν παίρνει καλά αποτελέσματα αλλά για φέτος ήταν αισιόδοξος.

Μία μέρα πριν την ανακοίνωση της αποχώρησης του, η ομάδα του ανακοίνωσε πως ο σχεδιασμός της για το Tour de France είναι να στηρίξει σε ρόλους αρχηγών τον Dumoulin και τον Roglic. Ένα 24ωρο μετά, ο Dumoulin ανακοίνωσε την αποχώρηση του λέγοντας πως πιέστηκε πάρα πολύ το 2020, θέλοντας να ευχαριστήσει ως αθλητής την ομάδα, τους χορηγούς, την οικογένεια του, αλλά άφησε στην άκρη τα δικά του συναισθήματα, ως άνθρωπος. Μόλις αποφάσισε να σταματήσει, την επόμενη μέρα ξύπνησε χαρούμενος μετά από πολύ καιρό, νιώθοντας να έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από πάνω του. Η Jumbo Visma στήριξε απόλυτα την απόφαση του ενώ ο ίδιος είπε πως θα σκεφτεί με την ησυχία του αν θέλει αν επιστρέψει στην επαγγελματική ποδηλασία και με ποιόν τρόπο. Έτσι, ολοκλήρωσε, τουλάχιστον προς το παρόν, μια δεκαετή επαγγελματική καριέρα.

Ο teammate του, Wout Van Aert ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε για 3 χρόνια το συμβόλαιο του με την ομάδα και έγινε ένας από τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ποδηλάτες, είπε πως καταλαβαίνει απόλυτα την πίεση που νιώθει ο Dumoulin και ελπίζει πως θα επιστρέψει στην ποδηλασία και μάλιστα πιο δυνατός.