Νωρίτερα σήμερα τρεις ακτιβιστές, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εισήλθαν στον χώρο του αρχαίου σταδίου και ναού όπου ανάβει παραδοσιακά η Ολυμπιακή Φλόγα και προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν ένα πανό και μια σημαία του Θιβέτ.

Ευτυχώς οι άνδρες ασφαλείας έσπευσαν γρήγορα και τους σταμάτησαν. Οι τρείς τους  διαμαρτύρονταν για την ελευθερία στη χώρα και ζητώντας την ακύρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2022.

Με μία λιτή ανακοίνωση, σχολίασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το συμβάν με τους τρεις ακτιβιστές που εισήλθαν στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας αντιπροσωπεύει 3000 χρόνια Ελληνικής ιστορίας και δέσμευση για την Ειρήνη και τον Διάλογο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σέβεται το ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά είναι απογοητευτικό που αυτή η παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση «χρησιμοποιήθηκε» από μεμονωμένα άτομα για άλλους σκοπούς» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΕ.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΣΑ