Η ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον δεν θα λάβει μέρος ούτε στην σκυταλοδρομία 4χ100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Η 21χρονη Αμερικανίδα, μία από τις κορυφαίες σπρίντερ της σύγχρονης εποχής, βρέθηκε πρόσφατα «θετική» σε χρήση μαριχουάνας, ενώ παραδέχθηκε την πράξη της.

Η Ρίτσαρντσον, τελεί από τις 28 Ιουνίου σε αγωνιστική αναστολή ενός μήνα, από τον αμερικανικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (Usada), ενώ της αφαιρέθηκε η νίκη στα 100 μέτρα των trials και φυσικά το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή η προσωρινή ποινή, θα λήξει στις 28 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι σε θεωρητικό επίπεδο, η νεαρή πρωταθλήτρια θα μπορούσε να συμμετάσχει στα 4χ100μ. Ομως η αμερικανική Ομοσπονδία Αθλητισμού (USATF), αποφάσισε να μην την συμπεριλάβει στον κατάλογο με τις αθλήτριες που συναποτελούν την ομάδα σκυταλοδρομίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της USATF για το θέμα, εκφράζεται «συμπάθεια για την υπόθεση της Ρίτσαρντσον», αλλά τονίζεται η ευθύνη που υπάρχει, προκειμένου «να διατηρηθεί η Δικαιοσύνη για όλους τους αθλητές».

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Ρίτσαρντσον κάλυψε τα 100 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα και 72 εκατοστά, επίδοση που είναι η έκτη καλύτερη όλων των εποχών, ενώ μετά την γνωστοποίηση πως είχε κάνει χρήση μαριχουάνας, η νεαρή πρωταθλήτρια, δήλωσε: «Θα ήθελα να πω στους θαυμαστές μου, στην οικογένειά μου και στους χορηγούς μου ότι ζητώ συγγνώμη. Σε όλους εσάς, ζητώ συγγνώμη, επειδή δεν ξέρω πώς να ελέγξω τα συναισθήματά μου κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου», αναφερόμενη σε μία « οδυνηρή συναισθηματική κατάσταση» αφού έμαθε τον θάνατο της βιολογικής της μητέρας, για να δικαιολογήσει την χρήση μαριχουάνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ