Η ιαπωνική κυβέρνηση κήρυξε και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας, τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχουν προγραμματιστεί (23/7-8/8) στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Αιτία για την απόφαση αυτή, αποτελεί η απότομης αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα, αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές του Τόκιο, του Κιότο, της Οζάκα και του Χιόγκο».

Ακυρώθηκε η Λαμπαδηδρομία στους δημόσιους δρόμους στη Μιγιακοζίμα λόγω Covid-19

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Λαμπαδηδρομία στο νησί Μιγιακοζίμα της Οκινάουα δεν θα διεξαχθεί σε δημόσιους δρόμους, διότι η περιοχή υπόκειται επί του παρόντος σε μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
«Η οργανωτική επιτροπή Τόκιο 2020 θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το νομό Οκινάουα και τις τοπικές δυνάμεις σε όλους τους άλλους νομούς που θα γίνει Λαμπαδηδρομία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτές οι εκδηλώσεις θα είναι ασφαλείς για όλες τις τοπικές κοινότητες» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του «Τόκιο 2020».
Όπως είναι επίσης γνωστό, η Λαμπαδηδρομία σε δημόσιους δρόμους απαγορεύτηκε στην Οζάκα και την πόλη του Ματσουγιάμα, καθώς στις περιοχές παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ