Μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεκδικήσουν ο Αλκης Κυνηγάκης και ο Δημήτρης Μάρκος, στον αγώνα πρόκρισης της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που διεξάγεται την Κυριακή (20/6, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας. Οι δύο Ελληνες αθλητές αναχώρησαν σήμερα (17/6) για την Ιβηρική, συνοδευόμενοι από τον προπονητή Αλέξανδρο Μοράρη. Επισημαίνεται ότι ο Μάρκος έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στο Τόκιο, στην κλασική κολύμβηση (800μ. ελεύθερο).

Στον αγώνα των 10χλμ. έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 63 αθλητές, που διεκδικούν 14 εισιτήρια, πέντε ηπειρωτικά και εννέα βάσει της γενικής κατάταξης. Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς έχουν εξασφαλίσει οι δέκα πρώτοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού, ενώ μία θέση πηγαίνει στη διοργανώτρια Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι κάθε χώρα μπορεί να πάρει μόνο ένα εισιτήριο για το Τόκιο, ενώ δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν πρόκριση, κολυμβητές από τις χώρες που έχουν ήδη εκπροσώπους στους Ολυμπιακούς μέσω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μία ημέρα νωρίτερα (Σάββατο 19/6) θα γίνει ο αντίστοιχος αγώνα πρόκρισης των γυναικών, χωρίς ελληνική συμμετοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ