Στο τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εξέφρασε την «ανησυχία» του για τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Γάλλων, τρία χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σύμφωνα με σχόλια που αναφέρονται σε εσωτερικό έγγραφο του εθνικού οργανισμού Αθλητισμού της Γαλλίας (ANS).

Η Γαλλία κατέλαβε την 8η θέση στον πίνακα μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με 33 μετάλλια, αρκετά μακριά από τον στόχο των 40 μεταλλίων, ένα απογοητευτικό ρεκόρ και λιγότερο καλό από ό,τι στο Ρίο τέσσερα χρόνια νωρίτερα, όπου είχε τερματίσει στην 7η θέση με 42 μετάλλια.
«Τα αποτελέσματα δεν είναι ακριβώς αυτά που περιμέναμε» είχε πει ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης των αθλητών, οι οποίοι κατέκτησαν μετάλλια στο Τόκιο, στο παλάτι των Ηλυσίων στις 13 Σεπτεμβρίου, θέτοντας μάλιστα ως στόχο την «αναρρίχηση» στην κορυφαία πεντάδα: «Η επιτυχία των Αγώνων θα είναι η επιτυχία των αθλητών μας».

Προφανώς, αυτή την άποψη συμμερίζεται ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.
«Στο Τόκιο, ο Τόμας Μπαχ εξέφρασε την ανησυχία της ΔΟΕ σχετικά με τα αποτελέσματα της γαλλικής αντιπροσωπείας στην προοπτική του Παρισιού», όπως μπορεί να διαβάσει κάποιος στα έγγραφα του ANS που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
«Επιβεβαιώνει ότι οι Αγώνες είναι επιτυχημένοι, όταν οι αθλητές της χώρας υποδοχής επιτύχουν μεγάλες επιδόσεις» συνεχίζει το κείμενο.

Χθες το ANS παρουσίασε μέτρα, τα οποία μπορεί να επιτρέψουν την επίτευξη του στόχου που θέτει ο Πρόεδρος της Γαλλίας.
Αυτά τα μέτρα χωρίζονται σε τρεις τομείς: καλύτερη υποστήριξη για αθλητές, καλύτερη αμοιβή για προπονητές και ενισχυμένη εποπτεία για ομοσπονδίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
«Όλοι συνειδητοποίησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα είναι επιτυχημένοι, εάν καταφέρουμε να φέρουμε πίσω τα μετάλλια» δήλωσε στέλεχος του γαλλικού αθλητισμού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ