Πέντε μήνες μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, αρκετές από τις εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τους αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, βρίσκονται σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση από τότε, προκαλώντας προβληματισμό.

Οι τοπικές αρχές έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους την κατάσταση των χώρων, που πρωταγωνίστησαν το περασμένο καλοκαίρι αθλητές όπως ο Μάικλ Φελπς, Ράφα Ναδάλ η Νειμάρ . Το Reuters φωτογράφισε την τρέχουσα κατάσταση των εγκαταστάσεων όπως το Centro Aquatico, το κεντρικό στάδιο του τένις ή το γήπεδο Maracana. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση του κέντρου Center Aquaticο. Έχουν φύγει τα χρώματα Έξω, αποκαλύπτοντας σίδερα και μπετά, ενώ παρατηρούνται πτώσεις. Εντός της εγκατάστασης, η εικόνα είναι ακόμη πιο ζοφερή. Η πισίνα παρουσιάζει λακκούβες νερού με ίχνη σκουριάς. Πριν από ένα μήνα, η εφημερίδα της Βραζιλίας «O Globo» αναφέρθηκε σχετικά μέσω της ιστοσελίδας της, με βίντεο και φωτογραφίες για την εγκατάλειψη του Ολυμπιακού Πάρκου. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του Ρίο υποστήριξε ότι το κλείσιμο της εγκατάστασης οφειλόταν σε «διαδικασία διάλυσης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του σταδίου».

Έξω από το Ολυμπιακό Πάρκο, η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων αφορά και ένα από τα εμβλήματα του αθλητισμού της Βραζιλία, του θρυλικού Maracana. Το γήπεδο, που φιλοξένησε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, εκτός από τον τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου, παρουσιάζει πολλά ξηλωμένα και σπασμένα καθίσματα, ενώ σε κακή κατάσταση είναι και ο αγωνιστικός χώρος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΚΟΝΑ:eurokinissi